Meri Makartni već godinama priprema recepte za holivudsku elitu, a u svojoj novoj kuvarici 'Feeding Creativity: A Cookbook for Friends and Family' donosi neke od omiljenih jela poznatih glumica i trendseterki.
Među onima koje se izdvajaju kao originalne i tako jednostavne za pripremu su i 'Palačinke Kameron Dijaz' - čuveni desert koji se sprema u rerni, umesto klasično u tiganju, a omiljen je popularnoj glumici.
Pored toga, ovaj dezert se priprema sa voćem i predstavlja kombinaciju klasičnih američkih palačinki i torte od jagoda, što ga čini odličnim doručkom koji se brzo sprema.
Sastojci
- 2 zrele banane srednje veličine
- 750 ml biljnog mleka
- 3 kašičice jabukovog sirćeta
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 360 g brašna
- 4 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica cimeta
- Šaka jagoda ili borovnica
- Javorov sirup po želji (za preliv)
Koraci
Priprema pleha
Zagrejte rernu na 200ºC. Pripremite pleh 30x40 cm sa papirom za pečenje da se testo ne bi lepilo za površinu.
Tečna mesa
Oljuštene banane stavite u činiju srednje veličine i dobro ih izgnječite viljuškom. Dodajte mleko, sirće, maslinovo ulje i ekstrakt vanile.
Dodajte i...
U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i cimet, pa postepeno sipajte tečne sastojke u suvu smesu, neprestano mešajući da dobijete homogenu teksturu. Sve zajedno dobro izmešati.
Vreme je za pečenje
Smesu za testo sipajte na prethodno pripremljen pleh i ravno ga rasporedite. Po površini rasporedite seckane jagode ili brusnice i pospite sa malo šećera. Pecite 30 minuta, dok testo ne porumeni i ne postane mekano.
Poslužite uz voće
Izrežite 12 pravougaonika, prelijte javorovim sirupom i ostatkom voća.