2 JESENJE VERZIJE AVOKADO TOSTA: Isprobajte ukusan i zdrav doručak koji će vas napuniti energijom

Doručak koji će vas držati sitima satima

Avokado tost postao je popularan brzi obrok poslednjih godina. Za razliku od većine fast food opcija, avokado tost je bogat zdravim mastima, vitaminima i mineralima. Glavni razlog zbog kog je avokado postao omiljena namirnica širom sveta su njegovi hranljivi sastojci. Ovo tropsko voće poreklom iz Srednje Amerike ne sadrži holesterol, a obiluje mononezasićenim mastima, omega-3 masnim kiselinama, oleinskom i linoleinskom kiselinom, kalijumom, vitaminima A i E, folnom kiselinom...

Avokado je takođe blagog ukusa i odličan je za kombinovanje sa različitim namirnicama. Osim toga, pruža više energije u poređenju sa drugim voćem i povrćem.

Avokado tost s piletinom

Sastojci:

  • 2 parčeta hleba celog zrna
  • 50 gr dimljenih ili pečenih pilećih grudi
  • 1/2 naseckanog avokada
  • 1/2 šake svežeg bosiljka
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje 

Priprema: Prelijte jedno parče hleba maslinovim ulje, pa dodajte piletinu, avokado i bosiljak. Posolite i pobiberite sastojke i preklopite ih drugim parčetom hleba. Tost zagrejne u mikrotalasnoj pećnici.

Tost sa jajem i avokadom

Sastojci:

  • 2 pačeta hleba od celog zrna
  • 2 sušena paradajza (naseckana)
  • 8 grubo naseckanih maslina
  • 1 avokado isečen na kolutove
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • 1-2 poširana ili jaja na oko
  • 30 gr feta sira
  • 1 šaka bebi spanaća ili bilo kog drugog zelenog povrća

Priprema: Zagrejte rernu na 220 stepeni. Prelijte hleb maslinovim uljem, stavite u pleh obložen papirom i pecite 1-2 minuta. Kad hleb bude gotov dodajte mu sušeni paradajz, masline i avokado, zatim posolite i pobiberite, a odozgo dodajte jaje, feta sir i bebi spanać.