Kada su tetovaže u pitanju, veoma je prosto - ili ih volite, ili ih ne volite. Naravno, ako ste pak ljubitelji ovog načina ukrašavanja tela, tu potom slede dalje podele u zavisnosti od ličnog ukusa - neko voli minimalizam, drugi realizam, treći tradicionalne tetovaže...

Međutim, jedan trend se u poslednje vreme veoma izdvojio u odnosu na druge, jer je potpuno drugačiji od svega što smo do sada imali prilike da vidimo.

U pitanju su takozvane "Glow in the dark" tetovaže, koje "sijaju" pod UV-svetlom. Još jedan razlog više zbog kog su popularne je i taj, što na ovaj način svoje ukrase na telu možete učiniti specijalnijim, odnosno, dodati im neke skrivene poruke ili značenja.

Neko bi rekao da su ovakve tetovaže praktično nevidljive sve dok ne uperite svetlo u njih, ali to nije potpuno tačno. Zapravo je trag na koži vidljiv, a u zavisnosti od vašeg podtona kože, kao i toga kako prima pigment, određene nijanse mogu delovati poput ožiljka.

Sa druge strane, ovaj tip tetovaža može biti i drugih boja, čime će izgledati poput bilo kog drugog, regularnog tatua, sve dok ne uperite u njih UV snop.

Naravno, na internetu možete naći više nego kreativna rešenja. Bilo da su natpisi u kojima je jedan deo sakriven poput "I am (not) ok" (gde je "not" rađen UV bojama za tetoviranje), pa sve do akcentovanja određenih delova, kao što su oči na portretima, sjaj zvezda, i slično.

Mi smo pronašli veoma kreativna rešenja, pa ukoliko poželite da išarate svoje telo, nije loše imati ovako nešto kao inspiraciju. Naravno, uvek imajte na umu da ove, ali i bilo koje druge tetovaže treba da vam rade isključivo profesionalci, u sertfikovanim salonima, kako bi se izbegli mogući problemi, prvenstveno sa zdravljem.

Elementi i likovi iz crtanih filmova

Ukoliko želite da istetovirate određeni detalj iz omiljenog crtanog filma, ovo može biti sjajno rešenje. Sjajno za dozu "sjaja". Ovog puta, u pitanju je ruža iz "Lepotice i Zveri". Samno možemo da kažemo: MAGIČNO!

Svemir i galaksije

Vasiona je definitivno jedan od najčešćih motiva kada su tetovaže u pitanju. Ovde zaista možete biti više nego kreativni. 

Bilo da, primera radi, tetovirate kometu koja se vidi samo pod svetlom: 

Ili želite da se samo određeni delovi vide: 

 "Neprimetan" ukras na telu

Pojedini ljudi su samo želeli malo dodatnog sjaja, pogotovo kad su u klubovima. Svakako zanimljivo i neobično rešenje.

Dobar izbor za tetovaže na rukama

Ukoliko ste poželeli da "šarate" ruke i šake, ali biste ujedno voleli i da tetovaže nisu toliko vidljive, UV tetovaže su zanimljivo rešnje za ovako nešto.

Ili ako volite neke životinje ovog tipa:

 UV tetovažama možete već postojećim dodati dodatnog sjaja, kad vam ponestane "magije":

Ili, kao na donjem primeru, dati nekim elementima "čarobne moći":

Naravno, tu su i natipisi:

... i skrivene poruke:

Pogledajte još par sjajnih primera: