Olivia Hedland promoviše ishranu bogatu proteinima i zdravim mastima, što pomaže u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi.
Prethodno je kritikovala smernice Američkog ministarstva poljoprivrede, koje preporučuju da obroci uključuju porcije pšenice i žitarica. Sada je izdvojila tri vrste hrane i pića koje, prema njenom mišljenju, nikada ne bi trebalo da se nađu u jelovniku nutricioniste.
1. Žitarice
"Nema nikakvih zdravstvenih koristi od toga da započnete jutro sa skokom nivoa šećera u krvi. DA, možete pronaći zdravije žitarice, ali čak i one treba tretirati kao užinu ili poslasticu, uz dodatak proteina i masti kako bi se dopunile. Većina žitarica je puna šećera koji nas ne čini siti i izaziva skok šećera u krvi."
2. Biljni mesni proizvodi
"Meso je bogato hranljivim materijama i dobro je za vas ako je mu znate poreklo. Održiva proizvodnja može pomoći da spasimo zemlju i životnu sredinu. Međutim, većina biljnih alternativa za meso sadrži velike količine hidrogenizovanih i upalnih ulja, kao i sastojke koji služe kao punila da bi imale ukus poput mesa. Za mene je to ne."
3. Kafa za poneti
Na kraju, Olivija je rekla da se nikada ne bi okrenula raznim brendovima kafa za poneti, i preporučuje da svoju kafu skuvate sami kod kuće.