Crvena boja je postala vodeći trend u 2024. godini. Bilo da je reč o bordo nijansama ili intenzivnoj boji paradajza, crvena je prisutna na modnim pistama ove sezone. No, crvena ne privlači pažnju samo u modi – crveni detalji su i ključni elementi u unutrašnjem uređenju, dajući prostoru poseban šarm i živahnost. Kako? Ovo objašnjava "Unexpected Red Theory," koja je postala hit na TikToku i Instagramu. Ova teorija, koju je razvila dizajnerka interijera Taylor Migliazza Simon, pokazuje da dodavanje crvenog elementa u prostor, bilo velikog ili malog, automatski poboljšava njegov izgled, čak i ako se čini da u početku ne odgovara ostatku dekoracije. Prema njenim rečima, crvena može čak funkcionisati kao neutralna boja u dizajnu interijera.

Kako primeniti 'Unexpected Red Theory' u svom domu

Ovaj trend je izuzetno jednostavan za primenu. Čak i mali crveni detalji poput svećnjaka, jastučića, vaza ili ogledala mogu značajno uticati na izgled prostora. Ako se osećaš hrabro, možeš se odlučiti i za crveni nameštaj, kao što su stolice, taburei ili stolići. Preporučuje se da se fokusiraš na jedan ključni komad umesto na više malih detalja. Takođe, važno je pažljivo odabrati lokaciju za crveni element jer će sigurno privući pažnju.

Ako želiš da isprobaš ovaj trend, možeš se odlučiti za suptilnije nijanse crvene poput bordo, terakote ili mahagonija i kombinovati ih sa neutralnijim tonovima. Crvena se odlično slaže, naročito u kombinaciji sa smeđim nijansama.

Crvena boja donosi modernu svežinu

Trend postaje još interesantniji kada se crvena integriše u interijere koji na prvi pogled ne izgledaju kao da se slažu sa ovom bojom. Ovaj "stilski upad" donosi osvežavajuću promenu! Romantično ili klasično uređene sobe dobijaju moderan dodir koji čini prostor zanimljivijim. Kada se crvena kombinuje sa pastelnim tonovima, ona "razbija" monotoniju i omogućava da se druge boje istaknu. Crvena takođe služi kao poveznica u intenzivnijim boja i maksimalističkim enterijerima, gotovo kao neutralna boja!