Kako pakujete svoje stvari u kofer? Da li jednostavno nabacate sve stvari u kofer ili sve uredno slažete? U svakom slučaju, najverovatnije ćete se u nekom trenutku susresti sa problemom da nemate dovoljno mesta u koferu. Sa metodom pakovanja 5-4-3-2-1 definitivno nema nedostatka prostora.

Način pakovanja 5-4-3-2-1

Teško je ući u trag ko je smislio ovaj metod. Jedna od prvih osoba koja je to pokazala svakako je blogerka Ženeva Vandercajl - pre nekoliko godina, ali stvar se ažurira svakog leta, kada većina ljudi ide na put. Hiljade saveta i objašnjenja ove metode sada kruži internetom i društvenim mrežama, a izazvala je pravu pompu oko pakovanja.

Kako funkcioniše metoda pakovanja 5-4-3-2-1?

Dakle, kako se pakovati koristeći metodu 5-4-3-2-1? Princip je vrlo jednostavan: brojevi predstavljaju broj određenih odevnih predmeta. Prema metodi, u kofer treba spakovati pet gornjih delova, četiri donjeg dela, tri para cipela, dve haljine i komplet modnih dodataka (koji se sastoji od kompleta nakita, naočara za sunce i šešira). U zavisnosti od prilike i destinacije putovanja, raspored se naravno može malo prilagoditi. Bikini je neophodan za letnji odmor – ako izaberete hladniju destinaciju, onda uzmite dve jakne, a ne dve haljine. Ali osnovni princip ostaje isti.

pakovanje
Shutterstock 

Šta treba imati na umu kada se pakujete metodom 5-4-3-2-1?

Metoda prati minimalistički pristup i zasnovana je na sistemu kapsule. Zbog toga je važno da se odevni predmeti koje izaberete mogu lako kombinovati jedni sa drugima. Obavezno imajte ovo na umu kada birate odevne predmete – na primer, osnove su bolje od blistavih printova. Tada se od samo nekoliko predmeta može kreirati bezbroj lepih outfita.

Dakle, ako uzmete pet topova, četiri donja i tri para cipela, možete stilizovati 60 različitih kombinacija - a niko nema toliko dana odmora.

Izvor: Miss7hr/ Wanted Vanja Pajović