Osim što je sam recept veoma jednostavan, razlog mog oduševljenja leži u činjenici da su ove začinjene grickalice jedna od najpogodnijih opcija na Instagramu na koje sam naišla, a iako su jaja i oblik lale savršen dodatak uskršnjoj trpezi, zaista ne vidim razlog zašto to ne bi bilo nešto čime ćemo impresionirati naše goste i začiniti trpezu kad god poželimo.

Princip je vrlo jednostavan – potrebna su nam tvrdo kuvana jaja od kojih belo postaje glavica lale, žumance se koristi za punjenje cvetova, a mladi luk postaje stabljika cveta. Uz dodatak nekog dodatnog jestivog zelenila poput peršuna ili celera, neki kažu, možemo da složimo naše lale u veliki buket i poslužimo ih u vazi, ali s obzirom na težinu cveća, nekako imam više poverenja u opciju da leže na tanjiru ili poslužavniku.

Iako u većini recepata možemo videti bele lale, meni se veoma dopala ideja da pravim roze, a sve što treba da uradite da ih dobijete je da oguljena jaja ostavite natopljena vodom u koju smo dodali rendanu cveklu, dve kašike šećera i dve kašike sirćeta . Ostavljamo ih u vodi u frižideru najmanje 3 sata kako bi boja bila što intenzivnija. A evo i samog recepta! 

Sastojci:

jaja, paprika, so, krem sir, mladi luk

Priprema:

1. Tvrdo skuvajte jaja i ostavite da se potpuno ohlade pre nego što napravite lale. Po želji bojimo ih cveklom pre sečenja.

2. Isecite vrh jajeta ukršteno i malo dole sa strane, tek toliko da žumanca vire iz belanaca.

3. U činiji umutite žumanca, krem sir, so i biber, pa kada je smesa dobro napravljena, prebacite je u kesicu kako biste je lakše istisnuli u jaja.

4. Pripremljenom smesom filovati belanca.

5. Slamčicom probušite rupu na dnu jajeta i u svako ubacite mladi luk - stabljiku cveta.

Bonus video

Uskršnja dekoracija TikTok/dekoria.pl

Izvor: Miss7hr/ Wanted A.N.