Obožavam da istražujem i isprobavam viralne stvari sa društvenih mreža, a poslednja u nizu koja je prošla i moj test je ledena kafa od banane koja toliko obećava (i izgleda zaista lepo). Ono što me je privuklo jesu brojni korisnici, kao i kreatori sadržaja na mrežama, koji su oduševljeno pijuckali ovu neobičnu kombinaciju voća i kafe.

Osim toga, banane su prirodno slatke tako da možete da izbacite sve nepotrebne zaslađivače iz kafe!

Takođe, banana i kafa su prilično zasitne u kombinaciji, pa je ovo ledeno, slatko osveženje dostojna zamena za nezdrava zadovoljstva poput slanih grickalica ili slatkiša.

kafa
Pexels/ solod_sha 

Zato, hajmo odmah na recept:

Sastojci:

  • dupli espreso
  • 150 ml mleka (može i na biljno)
  • 1 mala zrela banana
  • 10 kockica leda, kašičica meda (opciono)

 Priprema:

Napravite dupli espreso, u blenderu izmiksajte bananu i mleko dok se ne pretvore u glatku, penastu smesu. Dodajte kockice leda u smešu i nežno sipajte espreso na kraju. Ako želite, dodajte med ili zaslađivač. Sve pomešajte i - uživajte!

Banana kafa gotova za 1 min TikTok/caffacolombia

Možda ovo izgleda kao smuti ili kao kafa, ali nije ni jedno ni drugo, već nešto između i sasvim posebno. Zato obavezno isprobajte ovu kombinaciju finog ukusa i zdravih sastojaka. Pozovite svoju prijateljicu na kafu i poslužite joj ovo savršensto i videćete neće vam biti potrebna torta.

Bonus video

Aromatična nes kafa  Instagram/aldallal.ali

Izvor: Wanted A.N.