Cvekla je poznati lek za anemiju, detoksikaciju organizma i jačanje imuniteta. Međutim, ova super namirnica je izuzetno popularna među sportistima jer povećava izdržljivost tokom vežbanja i ima prirodni doping efekat.

Da biste lakše savladali fizičke napore tokom treninga ili trčali, a da vam ne ponestane vazduha u plućima, dovoljno je da počastite svoje telo snažnim sokom od cvekle koja se sa stilom vraća na scenu najzdravijih.

Sok od cvekle povećava izdržljivost tokom vežbanja i povećan fizički napor zahvaljujući nitratima, jedinjenjima azota koja smanjuju potrošnju kiseonika tokom fizičkih napora.

Potrebno

  • 1 kg cvekle
  • 1 velika kašika meda
  • sok od jednog limuna

Priprema

12:45
Korak 1

Oljuštiti i izrendati

Cveklu oljuštite i sitno izrendajte u činiju, dodajte med i limunov sok, koji će cveklu omekšati i neutralisati njen zemljani ukus.

12:45
Korak 2

Procediti nakon 3h

Smesu ostaviti da odstoji tri sata pa je procediti kroz gusto sito, snažno meseći da iz cvekle izađe sok i što više vlakana. Po ustajanju popijte svež sok.