TikTok je prepun devojaka za koje nam se čini da imaju svoje živote pod kontrolom: one uvek sve stižu, kosa im je uvek uredna, a koža čista...

Već smo pisali o savetima koje krademo od „it girl“ ove godine, a sada smo pogledali i njihovu noćnu rutinu, koja je, čini se, polazna osnova za sve, izgleda da zaista funkcioniše

Noćna rutina it devojaka Tiktok/balletsara2.0

Evo kako 'te devojke' svoju noćnu rutinu pretvaraju u mali spa ritual.

1. Knjiga umesto telefona

Svima je jasno da više nismo u osnovnoj školi i da knjige nisu rezervisane samo za štrebere – čitaju i kul devojke! Isto tako, svi znamo koliko je štetno buljenje u ekran, posebno pre spavanja – gledanje u ekran sat i po pre spavanja smanjuje količinu prirodnog melatonina koji telo proizvodi. S druge strane, čitanje pre spavanja smanjuje stres, poboljšava kvalitet sna i pruža osećaj odmora nakon jutarnjeg buđenja.

2. Nega kože

„Te devojke“ nikada ne preskaču noćnu negu kože, u stvari, to je njihov banjski ritual. Ne zaboravite da nega kože uključuje ne samo lice, već i telo. A koža tela zaslužuje da bude negovana i hidrirana!

devojka sa maskom na licu čita knjigu
Pexels/ Sora Shimazaki 

3. Čaj

Kao što je kafa verovatno sastavni deo vaše jutarnje rutine, čaj može postati deo vaše večernje rutine. Čaj od kamilice je posebno dobar pre spavanja jer istraživanja su pokazala da smanjuje stres i poboljšava kvalitet sna. Čaj od kamilice, zbog svojih umirujućih svojstava, pomaže kod klasične nesanice, nesanice izazvane anksioznošću i noćnih mora.

čaj
pexels/ ioana motoc 

4. Magnezijum

Magnezijum je jedan od boljih "noćnih" suplemenata jer deluje umirujuće na glavu i telo. Osim toga, magnezijum je važan jer pomaže u smanjenju umora i iscrpljenosti, sprečava grčeve, promoviše zdravlje kostiju i doprinosi pravilnom funkcionisanju psihe i nervnog sistema.

5. Mirisne sveće i eterična ulja

Život je lepši kada ga romantizujemo, a mirisne sveće i eterična ulja su svakako jedan od koraka u romantizaciji! Sve je nekako lakše kada prostor oko nas lepo miriše, zar ne?

sveća
Pexels/ Diana Agapova 

 Bonus video:

BJUTI ZAJEDNICA SE KUNE U "HIDRANTNI SENDVIČ" Sve o rutini nege koja daje neverovatne rezultate  TikTok/josiemaran

Izvor: miss7 hr/ Wanted V.P.