Vratimo se na prošlu godinu kada su dizajneri Sandy Liang i Simone Rocha predstavili svoje kolekcije za jesen 2023. na Nedelji mode u Njujorku sa jednom zajedničkom temom: mašnama. Ubrzo nakon toga, TikTok je postao leglo snimaka sa hashtagom #coquetteaesthetic, romantični, ženstveni stil a la Bridgerton. Razmislite o haljinama za lutke, pastelnim bojama, puno čipke i delikatnim mašnama vezanim u kosi.

Međutim, nije samo moda uključena u ovaj trend. Kućni dekor sa mašnom takođe ima svoj trenutak. Tokom praznične sezone, bilo je teško ne skrolovati kroz društvene mreže i videti slike mašnica vezanih oko božićnih jelki, svećnjaka, ukrasa, umetničkih dela i još mnogo toga u domu. Ali iako su praznici prošli, estetika mašni i dalje je jaka. Ako ste zainteresovani da sami isprobate trend, nastavite da skrolujete za predloge kako da prostor ulepšate mašnama. Nije potrebno da idete po trake do najbliže radnje.

Dekor i dodaci

Neki će možda tvrditi da je mašna sama po sebi dodatak, ali ovaj trend ide korak dalje. U skladu sa delikatnim, ženstvenim vibeom coquette estetike, svom domu dodajte neke male detalje, poput ovih u nastavku.

Lampa

Zakačaljke 

Okvir ogledala

Drške za ormar

Sveća

Stoperi za zavese

Okvir ogledala 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Kako srediti garsonjeru od 24 kvadrata TikTok/miksonhome


Izvor: Wanted V.P.