Izlazak u grad sa ekipom na branč je odlična navika, pogotovo što su mnogi barovi uveli posebnu ponudu. Meni za branč često uključuje kremasta kajgana, bogate sendviče, dekadentna peciva, palačinke i bezvremenske salate.

Možete lak napraviti iskustvo branča kod kuće, uz samo malo truda i nekoliko minuta vremena. Da bismo vam olakšali izbor jela, iz naše baze izdvojili smo 3 recepta za savršen ručak koji će garantovano oduševiti i vas i vaše goste, piše miss7gastro.

Brunch započnite tostiranim hlebom sa parmezanom

Ne možemo zamisliti branč bez prepečenog hleba, bez obzira da li je u pitanju slatka ili slana verzija. Za doručak, odnosno brunch, malo smo skloniji slanim varijantama, posebno ovoj sa rendanim parmezanom. Odlično se slaže sa svim suhomesnatim proizvodima i sirevima, ali i sa jajetom!

3 ukusna jela za brunch kod kuće
unsplash/Chris Ralston 

Nastavite sa vaflima s čedar sirom i slaninom

U ove odlične vafle već su upakovani sir i slanina, a uz njih se servira i poširano jaje. Ovo je idealan izbor za brunch jer je zasitno, ali i veoma fotogenično jelo. Bonus je što će biti spremni za oko 15 minuta!

Palačinka iz rerne za kraj

Brunch ne može biti potpun bez nečeg slatkog, bilo da su mafini, kroasani, slatki kolačići, mini kolačići - ili velika palačinka iz rerne. Holandska palačinka za bebe je gotova vrlo brzo, a možete je upariti sa bilo kojim mogućim voćem, sladoledom, karamelom i/ili čokoladnim prelivom. Izbor je na vama!

palačinke
Shutterstock 

Bonus video

Ruske palačinke sa slaninom i pavlakom - niko im ne može odoleti Kurir televizija

Izvor: Wanted V.P.