Do Nove godine je ostao još samo jedan dan, a poslednje pripreme su u punom jeku. Pažljivo biramo ideje koje smo vredno prikupljali, pravimo liste namirnica koje moramo da kupimo da bismo imali sve što nam je potrebno za maraton pečenja kolača, umotavamo poklone i vadimo iz kutija sve one ukrase koji još uvek postoje. Naravno, pored svega toga, planiramo i kako će izgledati naša praznična trpeza, šta ćemo poslužiti i kako najbolje predstaviti sve ukusne zalogaje.

U moru proverenih recepata koje godinama verno pratimo, pažnju nam je privukao i viralni trik sa društvenih mreža, zahvaljujući kojem svako posluženo piće podseća na magičnu snežnu kuglu, a koji je tako jednostavan da bi bio pravi greh ne iskoristiti priliku da dodatno ulepšate prazničnu atmosferu.

Jelkica u čaši Instagram/ainttooproudtomeg

Glavni sastojak zaslužan za 'magiju' je gazirana voda, a poželjno je da ostali sastojci budu bezbojni, poput votke ili džina, kako bi ovaj jednostavan trik došao u prvi plan.

Sve što treba da uradimo je da zamrznemo čaše u koje smo sipali oko prst-dva obične vode, a po želji možemo dodati i bobičasto voće i obavezno (bar) jednu grančicu ruzmarina tako da stoji uspravno kako bi glumica jelkicu, a onda u ove ledene čaše poslužite mineralnu vodu, penušavo vino ili bilo koju drugu kombinaciju gaziranog pića i bezbojnog alkohola kao što je džin tonik.

Led na dnu čaše dodatno će pojačati utisak snežne kugle, dok će mehurići koji će se dići neodoljivo podsećati na lepršave pahulje et voila - najšarmantnije čaše za naše praznične trpeze su spremne!

Izvor: Miss7hr/ Wanted A.N.