Božićni praznici su najpopularniji praznici u godini, a kada je reč o piću, glavnu ulogu u tom periodu imaju gazirana pića sa kojima volimo da nazdravimo u najboljem društvu. Iako je šampanjac tradicionalno piće kojim obično nazdravljamo, zašto ove godine ne pripremiti nešto posebnije što će potpuno iznenaditi i oduševiti vaše goste?

koktel
Pexels/ Charlotte May 

Treba uzeti u obzir da, uprkos popularnosti, ne vole svi penušava francuska vina. Brojne proslave širom sveta potpuno su preuzeli neki novi, moderniji ukusi koji će zadovoljiti i one koji se raduju šampanjcu, ali i one koji ne uživaju preterano u njegovom ukusu. Zato smo za vas pripremili recept za jedan od najpopularnijih ovogodišnjih koktela, koji će, po svemu sudeći, obeležiti predstojeće praznike. Reč je o koktelu od bobičastog voća pod nazivom votka koji se zaista lako priprema, a koji lako prilagođavate individualnom ukusu. 

Sastojci:

  • 500 ml votke sa ukusom bobica
  • 500 ml soka od nara, brusnice, maline ili nekog drugog crvenog voća po izboru
  • 1 litar šampanjca, ohlađen
  • Maline, nar, brusnice ili bilo koje drugo crveno voće po izboru za dekoraciju

Priprema:

Dodajte votku i sok od nara ili brusnice u ohlađenu čašu za šampanjac. Ostavite da se sjedini jedan minut, a zatim sve prelijte šampanjcem. Za ukras koristite maline na dugačkom ražnjiću. Po želji dodajte jestive šljokice u piće kako biste u potpunosti uneli praznični duh u samo serviranje!

Bonus video

Orangeberry Moscow Mule  tiktok/@blisslundgren

Izvor: Fashion.hr/ Wanted A.N.