Iako koktele najčešće povezujemo sa letom, morem i žurkama, ispijanje koktela zimi svakako ima svoje posebnosti. Neki ukusi se automatski povezuju sa toplijim mesecima, ali neki daju topliji dodir hladnim i kratkim danima.

U nastavku donosimo listu 5 najboljih varijanti pića, od starih omiljenih do nekoliko modernih recepata.

1. Negroni Sbagliato s proseccom

Ako imate profil na TikToku ili Instagramu, onda sigurno niste propustili viralni klip u kojem glumice serije „House of Dragon“ raspravljaju o omiljenim alkoholnim pićima i pominju Negroni Sbagliato sa proseccom. Evo kako da ga napravite.

U čaši sa ledom pomešajte Campari sa vermutom i sipajte prosecco po izboru. Ukrasite kriškom pomorandže.

Negroni Sbagliato s prosecco tiktok/jujimakesdrinks

2. Baked Apple Margarita

Pomešajte 15 ml agave, 7 ml soka od limete, 60 ml tekile i 44 ml sirupa od pečene jabuke.

Od pirea od jabuka napravite sirup od pečenih jabuka, pa dodajte vodu, muškatni oraščić, vanilu i cimet u pire i prosledite dalje.

3. Pear Martini

Ovaj jedinstveni zimski koktel iznenađuje impresivnim slatkim ukusom. Kruška dolazi u dva talasa: sveža kruška daje sjaj, a votka od kruške daje jaku voćnu aromu. Uparena sa svežim limunovim sokom i sirupom, zaista je neverovatno!

Potrebni su vam sledeći sastojci - votka od kruške, sveža kruška, limunov sok, sirup i biter od pomorandže.

Pear Martini tiktok/@garnishwithlemon

Možda će vas zanimati: RECEPTI ZA PRAZNIČNE KOKTELE: Ovi će vas oduševiti

4. Cranberry Moscow Mule

Moskovski mule je idealan koktel za zimske zabave. Oštar je i osvežavajući, lak za pripremu i svi ga vole. Zato se spremite za najbolju novu voćnu zimsku varijantu sa brusnicom. Ovo piće ima mnogo slatkog i kiselog ukusa, balansirajući brusnicu sa limetom i đumbirom.

Orangeberry Moscow Mule  tiktok/@blisslundgren

U čašu za serviranje sipajte četvrtinu čaše votke, četvrtinu čaše soka od brusnice i kašiku soka od limete, pa trećinu čaše prelijte pivom od đumbira. Dodajte led i ukrasite limetom, a po želji možete dodati i malo svežih ili smrznutih brusnica.

5. Maple Whiskey Sour

Dajte klasičnom koktelu zimski preokret sa javorovim sirupom. Savršen je za pijuckanje pored kamina tokom hladnijih meseci.

Napunite koktel šejker ledom, dodajte 5 kašičica burbon viskija, jednu kašičicu limunovog soka, jednu kašičicu soka od limete i jednu kašičicu soka od pomorandže, jednu kašičicu javorovog sirupa i 20 kapi bitera. Nekoliko puta lagano protresite i sipajte u čašu ukrašenu korom pomorandže.

Maple Whiskey Sour  tiktok/@hayleighjmc

Izvor: luxury society.hr/ Wanted A.N.