Sada su se satovi vratili, mnogi od nas će početi da se bore sa ranim jutarnjim buđenjem. Zimi su jutra mračnija i nema ničeg primamljivijeg od isključivanja alarma i jutarnjeg izležavanja.

Rano buđenje može biti i fizički mnogo izazovnije. Nedostatak sunčeve svetlosti, kao prvo, mogu uticati na raspoloženje zbog naših rasporeda spavanja i sati sna koji su poremećeni promenom, a neki ljudi se suočavaju sa teškim simptomima sezonskog afektivnog poremećaja.

Kako se buditi ranije zimi?

Međutim, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da biste se zimi lakše probudili rano ujutru. Woman&home otkrili su šta treba, a šta ne treba, za ustajanje iz kreveta ove sezone. Od promena u vašoj rutini koje će vam pomoći da naučite kako da bolje spavate do toga kako da pobedite SAD, evo šta treba da znate.

1. STAVITE ALARM DALJE OD KREVETA

2. SPAVAJTE U HLADNOJ SOBI, ČAK I ZIMI

budilnik
Shutterstock 

3. TUŠIRAJTE SE ODMAH PO BUĐENJU

Možda će vas zanimati: U OVO DOBA DANA SE OSEĆAMO NAJUMORNIJE: Da li i vama tada opadne koncentracija i prispava vam se?

4. USTANITE IZ KREVETA ČIM ČUJETE ALARM

5. JEDITE NEŠTO TOPLO ZA DORUČAK

ovsena kaša za doručak
Unsplash/ Olga Kudriavtseva 

6. PLANIRAJTE SVOJ DAN VEČE PRE

7. SVAKO VEČE IDITE U KREVET U ISTO VREME

SVAKO VEČE IDITE U KREVET U ISTO VREME
Shutterstock 

8. ODMAH RAŠIRITE ZAVESE

9. IZAĐITE NAPOLJE

10. URADITE MINI TRENING

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Trik za spavanje  tiktok/youngeryoudoc


Izvor: Wanted/ A.N.