Potrebno je samo nekoliko elemenata i zanimljivih trikova kako biste napravili savršeno zdrav, niskokaloričan i raskošan slatkiš.

Potrebno

Kora:

  • 300 g bademovog brašna
  • 150 g urmi
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 50 g sirovog kakao praha
  • 30 g mlevenih pečenih lešnika
  • prstohvat himalajske krupne soli

Glazura:

  • 100 g agava sirupa
  • 20 g sirovog kakao praha
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 100 g bademovih listića

Koraci

14:46
Korak 1

Blendanje

U blenderu pomešajte sve praškaste sastojke, pa dodajte ekstrakt vanile i urme. U slučaju da je teško da se smesa sjedini, najbolje je da upotrebite štapni mikser pa sve pemestite u okrugli kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

14:47
Korak 2

Glazura

Zatim, sve sastojke za glazuru sem listića badema pomešajte i rastopite na laganoj vatri i prelijte preko testa.

14:48
Korak 3

Hlađenje i služenje

Kalup stavite u frižider na nekoliko sati, a kada se stegne, kolač izvadite iz kalupa i pospite listićima badema. O da, i beskrajno uživajte u kremastoj čokoladnoj rapsodiji ukusa.