Potrebno je samo nekoliko elemenata i zanimljivih trikova kako biste napravili savršeno zdrav, niskokaloričan i raskošan slatkiš.
Potrebno
Kora:
- 300 g bademovog brašna
- 150 g urmi
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 50 g sirovog kakao praha
- 30 g mlevenih pečenih lešnika
- prstohvat himalajske krupne soli
Glazura:
- 100 g agava sirupa
- 20 g sirovog kakao praha
- 2 kašike kokosovog ulja
- 100 g bademovih listića
Koraci
Blendanje
U blenderu pomešajte sve praškaste sastojke, pa dodajte ekstrakt vanile i urme. U slučaju da je teško da se smesa sjedini, najbolje je da upotrebite štapni mikser pa sve pemestite u okrugli kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Glazura
Zatim, sve sastojke za glazuru sem listića badema pomešajte i rastopite na laganoj vatri i prelijte preko testa.
Hlađenje i služenje
Kalup stavite u frižider na nekoliko sati, a kada se stegne, kolač izvadite iz kalupa i pospite listićima badema. O da, i beskrajno uživajte u kremastoj čokoladnoj rapsodiji ukusa.
Neverovatan život šefice Jutjuba: Zbog besparice iznajmila garažu dvojici čudaka koji su bili tvorci Gugla
Gde na branč ovog vikenda? Ovo je lista beogradskih lokala koji ga služe po razumnim cenama
Kosa ti se ukovrdža i pokvari od vlažnosti? Ovo je vodič kako da je neguješ i stilizuješ tokom tih dana
Tretmani posle kojih više nećete koristiti puder i korektor: Stručnjaci otkrivaju kako do prelepog tena
Veliko pojačanje Kurir televizije