Prema feng šuiju ugao za novac je onaj deo prostora u vašem domu koji kanališe pozitivnu energiju i privlači bogatstvo u vaš život. Pre nego što primenite feng šui pravila u svom domu, jedna stvar koju treba da uzmete u obzir je da je ovo u suštini sistem verovanja, a ne siguran način da poboljšate svoje finansije. Kutak bogatstva, prema ovoj drevnoj nauci, je onaj deo prostora u domu koji može da usmeri vaš fokus i energiju na kvalitet života.

Da bi to uradili, praktičari koriste feng šui mapu zvanu bagua, kako bi mogli da procene energiju u datom prostoru. Deo kuće koji je najviše povezan sa novcem je krajnje levo od ulaznih vrata. Kada pronađete ugao, važno je da obratite pažnju na stanje prostora. Da li je pretrpan? Da li skuplja prašinu? To govori o vašoj nespremnosti da redovno vodite računa o svojim finansijama.

Ovo su 3 načina kako možete da privučete novac.

1. Stavite simbole bogatstva

Možete aktivirati ugao za bogatstvo u domu dodavanjem simbola napretka kao i specifičnih feng šui elemenata. Ovo mogu da budu lični simboli onoga šta za vas predstavlja blagostanje ili možete koristiti nešto tradicionalnije, kao što su predmeti zlatne boje, ukrasi ili novčići. Osim zlatnih elemenata, kristali takođe mogu biti odličan dodatak, pritom izgledaju luksuzno kada su postavljeni na ulazu, kancelariji ili uglu dnevne sobe. Predlažemo vam i ametist jer se povezuje sa osećajem izobilja i mira.

2. Dodajte predmete koji su od drveta ili vode

Ovi predmeti pomažu da se prizove dobra energija u kući. Na primer, ako uzmete biljku žada tj. biljku novca, dobijate energiju iz drveta. Osim biljaka, možete čak dodati i malu fontanu, samo vodite računa da voda bude čista, jer prljava i ustajala voda protivi se pravilima feng šuija. Ako imate problem da nađete predmete koji sadrže vodu, najbolje je da se odlučite za umetnička dela, sa slikama vode.

bilje za novac
Unsplash/ Beazy 

3. Popravite slomljene komade

Još jedna ključna tačka za privlačenje novca je čistoća i red. Prema feng šuiju kuhinja, dnevna i spavaća soba treba da budu uredne, da bi energija proticala kroz vaš dom. Takođe je bitno da se otarasite nepotrebnih stvari, i da okrnjene predmete zamenite novima u kutku za novac.