Nema mnogo boljih opcija za doručak od ovsene kaše. Iako se kivi već može nabaviti u prodavnici, uskoro počinje i branje domaćeg kivija, koji možete koristiti i za ovu vrstu kaše...

Ovsena kaša je jedan od boljih i zdravijih opcija za doručak koji možete sebi priuštiti. Osim toga, to je večni izvor inspiracije i može se pripremiti na bezbroj načina. Ako ste jedni od onih koji ne voli monotoniju i ulažu razmišljanje i trud u doručak, verujemo da će vam se dopasti ova kremasta ovsena kaša sa bananom i kivijem.

Ako uspete da nabavite lokalni kivi, čija će berba uskoro početi, to će, naravno, biti najbolja opcija. Ali sada je već u prodavnicama, pa ako ne možete da čekate, nabavite ga. Kivi je pun vitamina C i ne moramo biti mnogo mudri da bismo shvatili da nam je ovaj vitamin potreban u ovim jesenjim i zimskim danima.

Ova kaša će vas snabdeti neophodnim vitaminima i hranljivim materijama tokom velikog dela dana!

Potrebno

  • 1 šolja mleka ili vode (1 šolja = 250 ml)
  • ½ šolje ovsene kaše
  • 1 zrela banana
  • 1 kašika limunovog soka
  • prstohvat soli
  • 1 kivi (naseckan)

Koraci

15:45
Korak 1

Kuvanje

U šerpici prokuvajte vodu (mleko), dodajte ovsene pahuljice i smanjite vatru.

15:45
Korak 2

Dodaci

Zrelu bananu izgnječite viljuškom, stavite je u činiju sa kašom i promešajte. Kada primetite da je deo tečnosti ispario, dodajte limunov sok i so. Takođe možete narendati malo limunove korice.

15:46
Korak 3

Posluženje

Kada budete zadovoljni gustinom kaše, poslužite je sa narezanim kivijem.