Nema mnogo boljih opcija za doručak od ovsene kaše. Iako se kivi već može nabaviti u prodavnici, uskoro počinje i branje domaćeg kivija, koji možete koristiti i za ovu vrstu kaše...
Ovsena kaša je jedan od boljih i zdravijih opcija za doručak koji možete sebi priuštiti. Osim toga, to je večni izvor inspiracije i može se pripremiti na bezbroj načina. Ako ste jedni od onih koji ne voli monotoniju i ulažu razmišljanje i trud u doručak, verujemo da će vam se dopasti ova kremasta ovsena kaša sa bananom i kivijem.
Ako uspete da nabavite lokalni kivi, čija će berba uskoro početi, to će, naravno, biti najbolja opcija. Ali sada je već u prodavnicama, pa ako ne možete da čekate, nabavite ga. Kivi je pun vitamina C i ne moramo biti mnogo mudri da bismo shvatili da nam je ovaj vitamin potreban u ovim jesenjim i zimskim danima.
Ova kaša će vas snabdeti neophodnim vitaminima i hranljivim materijama tokom velikog dela dana!
Potrebno
- 1 šolja mleka ili vode (1 šolja = 250 ml)
- ½ šolje ovsene kaše
- 1 zrela banana
- 1 kašika limunovog soka
- prstohvat soli
- 1 kivi (naseckan)
Koraci
Kuvanje
U šerpici prokuvajte vodu (mleko), dodajte ovsene pahuljice i smanjite vatru.
Dodaci
Zrelu bananu izgnječite viljuškom, stavite je u činiju sa kašom i promešajte. Kada primetite da je deo tečnosti ispario, dodajte limunov sok i so. Takođe možete narendati malo limunove korice.
Posluženje
Kada budete zadovoljni gustinom kaše, poslužite je sa narezanim kivijem.
Kako se najbolje približiti svakom znaku: Ovan i Riba vole avanturiste, a Vodolija kreativce
Šta se desilo za najlepšom ženskom grupom u ex YU? Jedna se udala u Dubaiju, a ona htela da tuži Bruna Marsa
Helikopterom na vrh glečera, iznajmljivanje Ajfelove kule, orkestar na stadionu: Najčudnije prosidbe slavnih
4 znaka koja stalno beže od svojih problema: Ignorišu su i nalaze razloge samo da se ne suoče s njima
Projekat „Dečji svet je veći od ekrana“ nagrađen priznanjem „Kampanje sa svrhom“