Ako pratite modne trendove, onda znate da je koža svuda. Bilo da su u pitanju kaputi, pantalone, cipele, ona je neizostavan deo garderobera svih žena sa stilom, i to ne samo danas, već decenijama ranije.

Njenu moć da učini komad luksuznim spoznali su i dizajneri enterijera, te tako sve češće nailazimo na kožne komade za uređenje doma. Najnovija opsesija? Kožna sofa!

Ukoliko u startu imate negativne asocijacije na ovu pomisao, dajte nam priliku da vas razuverimo. Kožne sofe danas dolaze u najneobičnijim oblicima: zaobljene, mekane, živahne, a uz mermer, ratan i staklo - predstavljaju otelotvorenje savremenog minimalizma.

Pored forme, kvalitet je značajan razlog za njihov odabir. Naime, kožni nameštaj traje četiri puta duže od onog koji je sačinjen od obične tkanine, a ako uzmete u obzir činjenicu da prethodnih godinu dana provodimo više nego ikada vremena kod kuće - to je od velikog značaja. Takođe, hipoalergen je jer nema otvorena vlakna za zadržavanje prašine i drugih bakterija - što je posebno važno ako imate kućne ljubimce. I posebna prednost za business dame - koža ne zahteva dugo i komplikovane čišćenje, dovoljna vam je vlažna krpa i par minuta. Dakle win-win!

Ako izuzmemo kolekcionarske komade iz srednjeg veka, postoji mnoštvo novih verzija koje će za malo novca modernizovati vaš prostor.

U nastavku donosimo 10 kožnih sofa zbog kojih ćete poželeti jednu i za svoj dom!