Dom je utočište gde želimo da se odmorimo i osećamo prijatno nakon napornog dana i uspešno napunimo baterije za obaveze koje nam predstoje. Osim toga, obično odražava našu ličnost, pa mnogi uživaju u uređenju.

Bez obzira da li ste sami dizajnirali izgled svog doma ili ste ga prepustili stručnjacima, ponekad rezultat može biti razočaravajući.

Da li se osećate neprijatno u njemu ili se stalno osećate kao da nešto ne štima? Jedan od mogućih razloga je taj što ste napravili nekoliko vrlo čestih grešaka prilikom uređenja.

U prostoru nema biljaka

Nikada ne treba potceniti moć sobnih biljaka. One funkcionišu i kao ovlaživači vazduha i kao snabdevači kiseonikom. Smanjuju stres, obezbeđuju dobar san i podižu raspoloženje. Pored toga, daju poseban šarm svakom prostoru. Zamislite samo monsteru u žardinjeri od pletenog bambusa u vašem domu - to je jednostavno prelep prizor!

Nema dodatnih lampi

Dobro raspoređena rasveta igra važnu ulogu u dizajnu enterijera i može u potpunosti transformisati sobu. Indirektni izvori svetlosti - različite vrste lampi - zajedno sa toplim sijalicama stvoriće prijatnu atmosferu u enterijeru. Velika podna lampa iza sofe, nekoliko sveća na stoliću za kafu ili efektna lampa na polici za knjige umesto plafonskog svetla su uvek fantastične opcije. Razmislite o ovim malim trikovima koji brzo osiguravaju da stan izgleda udobnije.

Nedostaju lični detalji

Mnogi će se složiti s tvrdnjom da dom izgleda udobno i šarmantno samo kada odražava ličnost stanara. Niste sigurni kako da unesete svoju ličnost u prostorije? Uz pomoć fotografija, zanimljivih predmeta koji vas podsećaju na divno putovanje, impresivnih zbirki knjiga... Ili svoju omiljenu boju možete koristiti za jastučnice, stolnjake, sveće... Ako volite kreativne aktivnosti, slikajte sami, obojite policu po svom ukusu ili preuredite, na primer, komodu koju ste nasledili od bake... Važno je da u svoj prostor unesete stvari koje niko nema i koje održavaju vaš karakter, ličnost i stil.

izvor: tportal.hr