Hrana obogaćena vitaminima i drugim hranljivim sastojcima stimuliše proteine u kosi, a istovremeno čisti i štiti vlakna, a bonus je što su odlični i za trepavice, ali i nokte.

Smokve

Ovo voće sadrži dosta gvožđa koje podstiče cirkulaciju i stimuliše rast kose. Nedovoljno gvožđa je jedan od najčešćih problema sa kojim se svaka žena suočava kada kosa krene da opada, pa je ishrana sa smokvama brz i efektan način da povratite punoću i jačinu kose.

Bruskete sa smokvama i krem sirom

Ovu jednostavnu kombinaciju služimo kao predjelo ili večernju užinu, uz čašu dobro ohlađenog belog vina. Prepecite hleb i premažite ga rikotom, poređajte narezane smokve i dodajte malo balzamiko sirćeta kao dodatni razlog da obliznete prste.

Bruskete sa smokvama i krem sirom
Unsplash/ PoloX Hernandez 

Ovo je idealno jelo za isprobavanje slatko-slanih kombinacija ukusa - sa smokvama i sirom (preporučujemo i kozju i gorgonzolu), u kombinaciji sa medom, orasima, pršutom i mediteranskim začinima.

Salata sa smokvama

Osvežite se obrokom koji savršeno kombinuje jednostavne letnje ukuse. Dodajte sveže smokve u salatu od rukole, Salakisa ili Galbani mocarele, svežeg bosiljka i maslinovog ulja. Kao i u drugim kombinacijama, eksperimentišite sa krem sirevima, i uključite orahe, pinjole, bademe...

smokve
Unsplash/ Mads Eneqvist 

Smokve s bademima i grčkim jogurtom

Ovu pravu mediteransku kombinaciju zaista je jednostavno pripremiti. Savršen ljetni no bake desert! Smokve narežite i poslužite u čaši s grčkim jogurtom i medom. Na vrh možete posuti malo cimeta i listiće badema.

Smokve s bademima i grčkim jogurtom
Unsplash/ Vicky Ng 

 Bonus video

namaz od smokve i čokolade instagram/nismo kod kuće