Da li vam se ikad dogodilo da odete negde i imate čudan osećaj? Gotovo kao da možete da osetite energiju svuda oko vas? Vrlo lako može da se desi da ste osetili vorteks, odnosno da ste se našli na lokaciji koja je ispunjena snažnom energijom i posebnim tipom frekvencija.

Mesta koja imaju takozvane energetske čvorove sadrže više energije nego druge lokacije i zbog toga su posebna, a neretko se nalaze na presecima ley linija, odnosno zemljinog prirodnog elektromagnetnog polja.

Energetski vrtlozi mogu vam doneti osećaj mira ili se mogu koristiti za promovisanje samorefleksije ili fizičkog ili emocionalnog podmlađivanja, a mi vam otkrivamo jednu od lokacija sa najvećom energijom.

Velika Piramida Giza, Egipat

Smatra se jednim od sedam svetskih čuda, i ne samo to - Velika piramida u Gizi jedna je od najstarijih. Izgrađena je između 2550. i 2490. godine pre nove ere i slobodno je možemo nazvati mekom egipatske istorije.

Kao i Es Verda, piramida je izgrađena od krečnjaka i korišćena je kao grobnica za jednog od egipatskih faraona. Fizičari su otkrili da piramida skladišti elektromagnetnu energiju u svojim komorama, što doprinosi uverenju da je reč o energetskom vrtlogu.