Leto nije gotovo... Naprotiv, imamo za vas destinaciju koju ćete obožavati. Ako ste iz nekog razloga propustili letovanje u regularnoj letnjoj sezoni, ne očajavajte, ni u oktobru nije kasno da odete na more, a da pri tom ne ispraznite svoj novčanik. Kipar je idealna destinacija, a samo putovanje biće vam prijatno i ugodno, budući da temperature ne prelaze 30 stepeni, gužve skoro i da nema, a more je izuzetno prijatno.

Ovo malo, sredozemno ostrvo privlači toliku pažnju medju turistima iz celog sveta? Pre svega zbog sunca kog ima 340 dana u godini i zbog toplog i čistog mora ili prelepih plaža, rasporedjenih po obodu celog ostrva.

kipar 2023
Unsplash/ Antigoni Karakoulli 

Bogato kulturno nasleđe

Plaža ima različitih: zabačenih, javnih, šljunkovitih ili peščanih… Na Kipru svako može da nadje nešto za sebe: plažu na koju je, po mitu, izronila iz morske pene Afrodita, tvrdjavu u kojoj se venčao Ričard Lavljeg Srca venčao sa Berengarijom od Navare, ostatke antičkiog grada Kurijuma, čuvene vizantijske manastire na planini Trodos, ikone, freske, mozaike, Otelovu trvdjavu u Famagusti, u turskom delu ostrva, kvart zabave i dobre hrane „Laiki Gitonja“ u Nikoziji… I još mnogo toga što čuvaju kiparski muzeji, zabačene tvrdjave ili ono što le još uvek zakopano u srcu zemlje…

kipar
Unsplash/ Antoine Angoulvant 

Noćni život

Naravno, fantastičan noćni život je zagarantovan, gastronomski užitak u nekim od poznatih restorana raznih svetskih kuhinja takođe neizbežan, tako da sa apsolutnom sigurnošću možemo tvrditi da je putovanje na Kipar u ovom periodu nezaboravno.

kipar
Unsplash/ Hert Niks 

Septembar i oktobar

Na Kipru je leto najlepše u septembru i oktobru kada je savršeno vreme za kupanje u toplom moru i vreme kada se opušteno može sunčati i najbolje pocrneti...
More je i dalje toplo, a brojni sportovi na vodi, uzvrela atmosfera u gradovima i selima na Kipru, samo će doprineti da vaše letovanje bude zabavno, kao da ste bili tu u sred letnje sezone.

Bonus video

Letovanje u Albaniji tiktok/ninaskocak