Letovanje u Grčkoj, u maju, junu i septembru sve je popularnije. Svi kojima je Grčka u srcu i koji vole da svoj odmor provedu u ovoj predivnoj zemlji, dobro znaju da nije uopšte važno da li ćete se odlučiti za letovanje u Grčkoj u maju i septembru ili u bilo kom drugom mesecu.

Grčka u septembru znači toplo more, prijatni dani, sveže noći, jeftin smeštaj i hrana, manje gužve na plažama, manje buke i smeća.

tasos 2023
Unsplash/ Vasilis Karkalas 

Letovališta u Grčkoj koja naši turisti najviše posećuju u septembru i oktobru su:

  • Sitonija
  • Kasandra
  • Tasos
  • Lefkada
  • Olimpska i Solunska regija

Tasos

Tasos je najsevernije grčko ostrvo smešteno u toplom Egejskom moru. „Smaragdno ostrvo“ tj. Tasos je u septembru još lepše i prijatnije nego za vreme jula i avgusta jer nema previše ljudi koji Vas ometaju prilikom kupanja u tirkiznom moru i izležavanju na peščanoj plaži. A nema ni letnjih sparina zbog kojih ne može da se diše.

grčka septembar 2023
Unsplash/ Alexandru G Stavrica 

Septembar na Tasosu je po mnogim karakteristikama sličan junu, s tim da su prosečne temperature vazduha nesto niže (24 tokom dana i do 14 tokom noći).

More je, međutim, toplije u septembru nego u junu i prosečna temperatura je oko 24 stepena pa je voda veoma prijatna za plivanje, brčkanje, ali i ronjenje i istraživanje morskih dubina. Vetar je jači u septembru nego u junu, ali i dalje, uglavnom, nije neprijatan.

grčka tasos 2023
Unsplash/ Armand Khoury 

Ali ako želite najčistije more, prelepu boju vode, najlepše zalaske sunca, pecanje, romantiku, mir i tišinu na plažama, čitanje omiljene knjige u hladu bez galame, prelepe plaže i uvale samo za sebe, onda je septembar mesec koji najtoplije preporučujemo.