U skandinavskom enterijeru postoji nešto tako neizmerno elegantno i komforno. Verovatno je to razlog što je ovaj region, koji zauzima samo 4 zemlje i 27 miliona ljudi, redefinisao stil i dizajn širom cele planete.

Skandinavski dizajn svodi se na čiste forme i pametna rešenja koja nisu ništa manje udobna. Glavni utisak koji ostavlja jeste prostranstvo, svetlost, besprekornost, a stručnjaci razlikuju švedski minimalistički, danski romantičniji i finski crno-beli stil, koje sve zajedno objedinjuje skandinavski.

Minimalisti ga obožavaju, a maksimalisti su i dalje sumnjičavi. Ako ste među njima, podsetićemo vas da je skandi mermer danas omekšan drvenim podovima i cozy nameštajem, a crno-bele nijanse bivaju toplije uz par pastelnih detalja poput jastuka ili slika na zidu.

Današnje velike robne kuće nameštaja omogući će vam da za malo novca uredite dom tako da izgleda kao iz časopisa. Potrebno vam je samo malo stručne pomoći i mnogo inspiracije. A gde je pronaći ako ne na Instagramu?

Spoznajte zašto je skandinavski stil transformativan i inovativan, čak iako je u osnovi vrlo jednostavan. Zapratite sledeće naloge i osmislite moodboard da renoviranje svog stana!

@homebykristinrodin

@styledbyemmahos

@scandinavianhomes

@normarchitects

 @elisabeth_heier

 @carolinebahrenscheer

 @faringsohuset

 @krickelin

 @thuyngn

 Bonus video

Stan art direktorke Cosmopolitana Instagram/abby.silverman

carolinebahrenscheer