Letnja sezona se polako završava, ali to ne znači da je kupanju i sunčanju došao kraj. Septembar je po mnogima najbolji mesec za letovanje. Ukoliko zbog posla ili nekih drugih obaveza i problema niste mogli da letujete, tu je Grčka da nadoknadite izgubljeno letovanje.

Grčka u septembru znači toplo more, prijatni dani, sveže noći, jeftin smeštaj i hrana, manje gužve na plažama, manje buke i smeća.

Još jedna prednost letovanja u septembru jesu manje gužve na putevima, kako magistralnim, tako i onim na samom ostrvu (npr. Tasos) ili delu Grčke koji planirate da posetite u septembru.

Tasos je najsevernije grčko ostrvo smešteno u toplom Egejskom moru. Ako se odlučite da letujete na Tasosu u septembru, nećete se pokajati.

Septembar je mesec kada gužva počinje da se smanjuje, ali ostrvo je i dalje vrlo, vrlo živo. More je i dalje toplo i kristalno čisto. Blistavo plavo i tirkizno more je savršeno za kupanje i ronjenje, ako je ovo vaš izbor za slobodnu aktivnost.

„Smaragdno ostrvo“ tj. Tasos je u septembru još lepše i prijatnije nego za vreme jula i avgusta jer nema previše ljudi koji Vas ometaju prilikom kupanja u tirkiznom moru i izležavanju na peščanoj plaži. A nema ni letnjih sparina zbog kojih ne može da se diše.

Ukoliko bismo Tasos u septembru poredili sa drugim delovima Grčke, najsličniji je Sitoniji koji posle ostrva Krit, Kos i Rodos važi za najtopliji deo Grčke.

Najposećenija letovališta su Limenas, Potos i Limenarija. U septembru, nad ovim delom Egejskog mora sunce zalazi oko 20h.

Ovog septembra na Tasosu će se temperatura kretati oko 26°C. Do 20. septembra se očekuju sunčani dani, a potom će vreme početi da bude promenljivije sa kišnim intervalima. Na Tasosu noću temperatura pada na 14°C. Temperatura mora na Tasosu će se kretati oko 24°C, dok je u junu 23℃.

Bonus video: Ovo su cene na Tasosu

Cene na Tasosu Tiktok/nikana.gr