Uređenje kupatila može biti prilično izazovno, posebno ako raspolažete s ograničenim budžetom. Međutim, uz malo mašte i pametno planiranje, možete osvežiti prostor bez da potrošite previše novca i to tako da izgleda kao sa Pinteresta. Donosimo 5 ideja o tome kako da to ostvarite i pretvorite kupatilo u omiljenu prostoriju u domu.

1. Dodajte biljke

Ovo je najlakši način da vaše kupatilo "oživi" i dobije potpuno drugačiji izgled, ali ne samo to. Doza zelenila će ovaj prostor učiniti ne samo manje "hladnim", već može pomoći i zdravlju. Naime, veliki trend poslednjih godina je da u kupatilu držite biljke poput eukaliptusa i slično jer otpuštaju esenciju prilikom tuširanja, a određene vrste cveća sprečiće zadržavanje suvišne vlage i nastanak buđi. Dakle, em lepo, em korisno.

2. Merdevine umesto polica i drvene kutije

Vaše kupatilo će zasijati ukoliko jednostavno zamenite dotrajale police i zamenite ih jednostavnim open space komadima nameštaja kakve su merdevine.

Dodajte i drvene, staklene ili metalne organizatore za razne sitnice i voila, dobili ste prostor kao iz časopisa.

3. Zamenite fabrička pakovanja proizvoda

Umesto da vam toalet papir stoji u kesi u kojoj je kupljen, ili naslagan na veš mašini, spakujte ga u neku lepu kutiju od ratana ili slično. Isto važi za blaznice, štapiće za uši i druge neophodne sitnice. 

Potražite kutijice i kutije, kao i korpice koje će se uklopiti u vašu estetiku, i videćete koliko će odmah kupatilo sinuti.

4. Zamenite peškire i krpare

Ovo je možda najbrži način da svom kupatilu date drugačiji, luksuzniji izgled. Stare, dotrajale peškire zamenite novim, kao i podloge. 

Umesto klasičnih mekih tepiha možete koristiti drvene podloge, pa čak i kamene. 

Dodajte dašak boje i istog trena dobićete naizgled novo kupatilo.

5. Promenite zavese

Ukoliko nemate tuš kabinu ili ograđene kade, zavese su brz i lak način da prostoru date luksuzni prozvuk. 

Takođe, paravani su izuzetno popularni, te ne nekada dovoljno postaviti samo jednostavnu pregradu da prostor dobije potpuno drugi izgled.

Dodatni saveti

Za kraj je bitno da zapamtite da i najmanja promena može učiniti prostor drugačijim. Nekad je dovoljno da promenite, primera radi, ogledalo, čaše za četkice za zube i sapun, pa da vidite ogromnu razliku, a u nastavku pogledajte još neke sjajne primere uređenih kupatila i inspirišite se kreativnim predlozima.

Bonus video:

Ideje za uređenje kupatila TikTok/ whataboutdesign