Jedna od naših najlepših glumica Mirka Vasiljević uspela je da povrati devojačku liniju brzo nakon četvrtog porođaja. Očekivano, većinu dama zanimalo je na koji način joj je to pošlo za rukom.

Istina je da se godinama pridržava ishrane kojom ne samo da je brzo smršala, već je dobra i za zdravlje celokupnog organizma. 

- Prva trudnoća je baš bila sa 20 godina kada sam još bila devojčurak. Posle toga se već telo malo formiralo u oblik žene. Sećam se da sam u sve tri trudnoće dobila po 10 kilograma, otkrila je glumica svojevremeno i dodala da je u svaku trudnoću zakoračila sa manje kilograma od prethodne, a ipak, posle porođaja, ostajalo je oko pet kilograma viška.

Kada nije sigurna, Mirka ima bezrezervnu podršku svog dugogodišnjeg partnera Vujadina Savića, koji zbog prirode posla mora da se drži parole "U zdravom telu, zdrav duh".

Mirki Vasiljević Vujadin pomaže sa ishranom i treninzima.
Antonio Ahel/ATAIMAGES 

- Ako ja nešto nisam sigurna vezano za ishranu ili vežbe, prvenstveno pitam svog trenera. A ako ne dobijem zadovoljavajući odgovor trenera, onda se obratim Vujadinu, mada uglavnom Vujadin podrži reči trenera i onda shvatim da to tako mora- a kada dobije jasne instrukcije, Mirka se ponaša disciplinovano, što je stav koji ju je čak četiri puta doveo do zagarantovanog uspeha i pomogao joj da ostane vitka i zadrži liniju.

Mirka Vasiljević svaki put je uspela da povrati fantastičnu liniju.
printscreen/instagram 

Kada je reč o režimu ishrane zahvljujući kojem održava vitku liniju, ali i zdravlje, Mirka je svoju "tajnu" otkrila jednom prilikom:

- Moj doručak nekada bude dobro kvalitetan - pa tu budu i jaja i neka šunka sa strane. Ali gledam da onda ne jedem hleb uz to. Ručak uglavnom bude meso sa nekim salatama ili riba, ja sam neko ko voli da proba svašta.

Mirka Vasiljević je neko ko voli hranu ali vodi računa šta unosi.
printscreen/instagram 

Trik sa večerom

Svaki nutricionista ili trener savetovaće vam isto - da nikad ne ležete punog stomaka, odnosno da date telu vremena da svari uneto, te samim tim ovaj obrok ne bi trebalo da bude obilan. Mirka se pridržava ovog pravila, ali ima i mali "trik" ukoliko oseti glad.

- Večera stvarno treba da bude apsolutno lagana - da kada pojedete večeru, maltene ne osetite da ste je pojeli. I najbolje bi bilo da večerate do sedam, osam sati uveče. Ili najbolje - idite da spavate pa ćete zavarati glad, pa ujutru, kada se probudite, može jači doručak - rekla je ranije Mirka Vasiljević za "Blic ženu".

Primer jelovnika ove ishrane:

Doručak: kajgana sa šampinjonima, 30 g ražanog hleba i 250 ml jogurta ( 1,5% mlečne masti)

Užina: 150 g sezonskog voća po izboru i 20 g pečenih badema.

Ručak: piletina sa tikvicama, plavim patlidžanom i paprikom.

Večera: mediteranska salata.

Mirka je posle svakog porođaja, za svega dva i po do tri meseca, uspevala da povrati pređašnju kilažu i izgled.

Bonus video:

SUDBINSKI PREDODREĐENI! Mirka Vasiljević i Vujadin Savić znaju se od pelena, a onda je fudbaler JEDNOM KAFOM SVE PROMENIO Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!