Da li ste spremni za nešto uzbudljivo, drugačije, pa i pomalo gadno? Ukoliko ste ljubitelji horora i trilera, neočekivanih zapleta i obrta, i psiholoških igara koje sežu u najveće dubine ljudske duše, onda je film "Bube"nešto što će vas "kupiti" na prvu. 

Psihološki triler sa elementima horora upakovan je tako da će vas sjajno zabaviti, ali ne garantujemo da vam nakon svega neće odgledati grč u stomaku, dugo nakon odjavne špice.

No, o čemu je tačno reč?

Kada Ina ignoriše svoju intuciju zarad pripadanja, njena svest vizualizuje bube kao stvarna čudovišta sa kojima se bori. Bube su ujedno njeni najveći neprijatelj, ali i prijatelj koji joj govori da beži odatle. 

Film "Bube" traži angažovanje publike kroz traženje krivca kao i otkrivanje da li su bube stvarne ili njena uobrazilja. Sve je na granici jave i sna. Uzbudljivo je do samog kraja. Kraj će vas iznenaditi ali i naterati da počnete borbu sa svojim demonima tj BUBAMA.

Zašto bubašvabe? Ceo Beograd leži na bubašvabama. One su insekti koji bi mogli da prežive i nuklearni rat. Neuništive su i gadne, ali takođe i korisne za društvo. Insekti su vekovima korišćeni kao važan simbol u umetnosti. Predstavljaju i dobar i loš deo naše ličnosti.

Film "Bube" otvara temu o braku, porodici, roditeljstvu i suživotu. Film je postavljen iz vizure mlade žene, a u njemu je sveprisutna aktuelna tema o emancipaciji, očuvanju identiteta mlade žene od koje se očekuje da se uklopi u kliše tradicionalnih i društvenih normi.

Inače, kratkometražni igrani film "Bube" Katarine Živanović trenutno je u fazi postprodukcije, a snimljen je zahvaljujući kampanji kojom su prikupljena potrebna sredstva. Ovo je srpski film koji na ovaj, u svetu poznat i uobičajen način, stvara uslove za nesmetanu proizvodnju kvalitetnog nezavisnog filma.

Katarina je oko sebe okupila mlade umetnike sa kojima želi da oživi nezavisni film u Srbiji, kao i da popularizuje crowdfunding. Takođe, veoma je zanimljivo i to da su kreativni sektor činile samo žene. Kao što je poznato, u svetu 50 posto žena i 50 posto muškaraca završi filmsku školu, a samo 4 posto žena je režiralo filmove u Holivudu. I samo jedna žena je osvojila Oskara, te zaista mislimo da ovakva situacija treba da se menja iz korena.