Na ovogodišnjem, dvanaestom po redu, međunarodnom festivalu drama i serija – FEDIS, ostvarenja produkcije Telekoma Srbija odnela su čak devet prestižnih nagrada, među kojima je i Zlatna antena, odnosno priznanje za najbolju seriju i to za popularnu „Crnu svadbu“.

Pored najboljih serija koje su obeležile prethodnu godinu, velikom broju istaknutih glumaca, autora domaćeg i regionalnog serijskog sadržaja, kao i drugim radnicima iz oblasti kulture, predstavljeni su novi projekti koje će publika imati priliku da vidi u narednom periodu.

"Kontinuitet dobijanja velikog broja ozbiljnih nagrada, dokaz je da, iz godine u godinu, Telekom Srbija kreira kvalitetan sadržaj po meri publike. Izuzetno smo ponosni na svako priznanje koje nam daje vetar u leđa da nastavimo sa pomeranjem granica u produkciji filmskih i serijskih ostvarenja", izjavila je Jasmina Lakobrija, šef Službe za produkciju Telekom Srbija, učesnik jedne od najzanimljivijih tribina na ovogodišnjem festivalu, "Regionalnom ekranu".

Osim nagrade za najbolju seriju, „Crna svadba“ je nagrađena i u kategorijama Najbolja muzika, montaža i fotografija za koju je bio zadužen Igor Marović. Od drugih serija iz produkcije Telekoma Srbija, istakla se serija "Blok 27", koja je dobila priznanje za najbolju režiju. Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Sonja Kolačarić, za nastup u "Močvari 2", za najbolje glavne muške uloge proglašene su dve Nebojše Dugalića, i to iz serija "Državni službenik" i "Vreme zla", dok je glumačko otkriće godine pripalo Sari Simović, za glumu u poslednjem nastavku serije "Ubice moga oca 5". Najbolji glumački par prema glasovima publike je tandem iz serije "Pevačica", Milica Pavlović i Miloš Timotijević.

Kompanija Telekom Srbija iskoristila je priliku i da predstavi veoma uzbudljivu televizijsku sezonu 2022/2023. na Superstaru, na kojem se tokom jeseni i zime očekuju premijerna prikazivanja serija "Klan 3", "Bunar", "Pad", "Šetnja sa lavom" i drugih ekskluzivnih sadržaja.