SRBIJA SE INFORMIŠE NA KURIRU: Zvanična merenja pokazuju – Kurir je NAJČITANIJI I NAJPOSEĆENIJI sajt u Srbiji

Adrija Medija Grupa nastavlja da dominira.

adrija medija grupa
AMG 

Adrija medija grupa nastavlja apsolutnu dominaciju na srpskom tržištu, dok je Kurir najposećeniji srpski sajt sa više od 62 miliona poseta u septembru, pokazuju podaci Gemiusa*, koji predstavlja zvanično merenje čitanosti portala u Srbiji.

NAJVIŠE JEDINSTVENIH KORISNIKA 4.jpg
AMG 

Lider u digitalnom izdavaštvu u svim segmentima

Podaci iz septembra pokazuju da je Adrija medija grupa po svim parametrima i dalje daleko ispred konkurencije: prvi smo po broju jedinstvenih korisnika, broju otvorenih stranica, broju poseta, vremenu koje su korisnici proveli na našim sajtovima. Takođe, na grupnom nivou, ostvarujemo najbolje rezultate u svim kategorijama, bilo da su u pitanju vesti, sport, životni stil ili žena.

NAJVIŠE OTVORENIH STRANICA 1.jpg
AMG 


Zahvaljujući prvenstveno portalima Kurir, Mondo i Espreso, koji se nalaze među top 10 sajtova u Srbiji, Adrija medija grupa godinama uživa najveće poverenje građana Srbije, a podaci pokazuju da imamo i veliki broj poseta iz inostranstva.

Kada se sabere vreme koje su građani Srbije proveli na sajtovima AMG u septembru, dobije se neverovatan broj – 633 godine i 105 dana, što je čak 5,5 miliona sati. To znači da smo za 89% ispred drugoplasiranog izdavača, a 128% u odnosu na trećeplasiranog izdavača. U ovom parametru naša grupacija je i u septembru bila jača od oba pomenuta konkurenta u zbiru.

NAJDUŽE VREME ZADRŽAVANJA NA SAJTOVIMA (h) 2.jpg
AMG 

AMG je na ubedljivo prvom mestu i po broju otvorenih stranica, i to sada već četvrtu godinu zaredom. U septembru su posetioci naših internet izdanja otvorili preko 339 miliona stranica, što je za 104% više u odnosu na drugoplasiranog konkurenta, a čak 207% više u odnosu na trećeplasiranog.

AMG dominira i u broju poseta: samo u septembru građani Srbije su preko 108 miliona puta posetili naše sajtove, što je 57% više od drugoplasiranog i 99% više od trećeplasiranog na Gemius listi.

NAJVIŠE POSETA 3.jpg
AMG 

Dominacija u svim kategorijama i tržišnim segmentima, osim u zabavi/estradi

Ako se posmatraju pojedinačno kategorije vesti, sport, životni stil ili žena, AMG je apsolutni lider u svakoj od njih zahvaljujući velikom broju specijalizovanih izdanja u svom portfoliju. Izuzetak je kategorija zabave koju većinski sačinjavaju estrada i rijaliti.

AMG Ringier JEDINSTVENI KORISNICI.jpg
AMG 

Kurir najposećeniji i najčitaniji srpski sajt

Prema podacima zvaničnog merenja čitanosti portala u Srbiji, Kurir.rs je i u mesecu za nama potvrdio lidersku poziciju među domaćim sajtovima. Na Gemius listi Kurir se našao na prvom mestu po broju poseta, broju otvorenih stranica i ukupnom vremenu koje su čitaoci proveli na sajtu, dok Blic doseže nešto veći procenat jedinstvenih korisnika (5%).

4 grafikona Kurir.jpg
AMG 

Tokom septembra Kurir.rs zabeležio je više od 62 miliona poseta, što ga čini najposećenijim sajtom u Srbiji.

Neverovatnih 47 meseci u nizu najčitaniji je srpski portal sa ubedljivo najvećim brojem otvorenih stranica i najdužim vremenom zadržavanja korisnika na sajtu. Stranice Kurira su tokom septembra otvorene više od 217 miliona puta, što je za 54% više od prvog sledećeg konkurenta, a građani Srbije su na njemu proveli čak 51% više vremena nego na sajtu prvog sledećeg konkurenta, što govori da Kurir ima najlojalniju publiku.

Srbija se najviše informiše na Kuriru, a na Blicu više prati estradu
Najnoviji podaci pokazuju i da se građani Srbije o ozbiljnim temama radije informišu na našem sajtu nego na sajtovima konkurenata.

Naime, u septembru je Kurir.rs na informativnim kategorijama bio bolji u sve četiri Gemius metrike od drugoplasiranog sajta Blic.rs.

3 grafikona Kurir.jpg
AMG 

Sa 26 miliona otvorenih strana i 37.000 jedinstvenih korisnika više, kao i sa duplo većim zadržavanjem na rubrikama (1.377.729 sati naspram 628.969 sati), Kurir je pokazao da je apsolutni lider u informativi.

Estradna dešavanja se, kako merenja pokazuju, nešto više prate na Blicu.

Kurir Stil je prvi izbor žena u Srbiji

Kada je reč o ženskim portalima, Gemiusovi podaci pokazuju da se Kurir Stil pozicionirao kao vodeći sajt u Srbiji.

4 grafikona AMG.jpg
AMG 

Hvala na poverenju

AMG nastavlja da niže uspehe zahvaljujući profesionalnom radu i posvećenosti našeg tima i velikom poverenju naših čitalaca.

Pored Kurira, Monda i Espresa, u rezultatima grupe učestvuju i naši specijalizovani brendovi: smartlife.rs, lepaisrećna.rs, stvarukusa.rs, sensa.rs, wanted.rs, yumama.rs, glossy.rs, stil.rs, nationalgeographic.rs, elle.rs i drugi. Deo AMG porodice je i oglasnik sasomange.rs, koji beleži konstantan rast u broju oglasa i registrovanih korisnika.

Zahvalni smo svima koji doprinose uspesima Adrija medija grupe: našim čitaocima, svim našim zaposlenima, klijentima i partnerima.

Hvala na poverenju!

* Istraživanje gemiusAudience prati posećenost srpskih veb-stranica. U istraživanju učestvuje preko 100 srpskih internet sajtova, zbog čega je gemiusAudience postao standard u internet istraživanju i merenju, koji su prihvatile sve relevantne medijske agencije, internet mediji i oglašivači u državama istočne i srednje Evrope. Podaci ovog, za sada jedinog zvaničnog istraživanja posećenosti srpskih veb-stranica su uporedivi i javno dostupni na adresi: https://rating.gemius.com/rs.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši