TREĆA SEZONA PROJEKTA "ZASADI DRVO" U PUNOM JEKU: U jednom danu posađeno čak 5.000 sadnica

Zaposleni u kompanijama Adria Media Group i dm drogerie markt posadili 5.000 sadnica u jednom danu.

sadnja-GLAVNA.jpg
Promo 

Opština Surčin postala je bogatija za 5.000 sadnica hrasta zahvaljujući zajedničkoj akciji zaposlenih u Adria Media Group i dm drogerie markt koji su subotu posvetili ovom jedinstvenom poduhvatu za zdraviju životnu sredinu. Ovo je drugi put da su zaposleni u kompanijama koje su pokrenule "Zasadi drvo" organizovali masovnu sadnju i doprineli realizaciji najvećeg projekta masovnog pošumljavanja u Srbiji.

Četvorocifren broj posađenih sadnica i dan proveden u prirodi sa kolegama, članovima porodica i prijateljima zaposleni dveju kompanija će dugo pamtiti. Osim toga, kako kažu, dali su primer svojoj deci i veruju da će inspirisati i druge građane da se uključe u sadnju.

Akcija-Zasadi-drvo.jpg
Promo 

"Ova akcija je jedan korak bliže našem cilju očuvanja i savesnog ophođenja prema životnoj sredini, i mi ga činimo punog srca. Ne sumnjam da ćemo entuzijazmom, duhom i vizijom koju imamo postići sve što smo zamislili. Ponosna sam na sve kolege koje su se prethodnih dana i meseci priključivale akcijama pošumljavanja na različitim lokacijama širom Srbije, kao i na kolege koji su na subotnju sadnju došle sa svojim porodicama i ličnim primerom pokazale koliko im je zdravlje naše zemlje i planete važno. Zahvalila bih se svima njima, ali i partnerima i volonterima, jer ovakvim zajedničkim delovanjem pokazujemo da zajedno možemo mnogo i da ništa nije neostvarivo. Kao kompanija, mi ćemo i dalje postavljati visoke ciljeve i stremiti ka zdravijoj i zelenijoj Srbiji za sve nas, kao i buduće naraštaje", istakla je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka marketinga i komunikacija u drogerijskom lancu dm Srbija, koji važi za jednu od ekološki najosvešćenijih kompanija u zemlji.

Zasadi-drvo 4.jpeg
Promo 

U prve dve sezone projekta "Zasadi drvo" zasađeno je više od 153.000 sadnica i sakupljeno oko 1,5 tona semena. Treći ciklus ovog jedinstvenog projekta ove godine nosi naziv "Četiri godišnja doba", a ciljevi za 2022. godinu su u međuvremenu udvostručeni.

Sadnja.jpg
Promo 

"Ponosni smo što ćemo ove sezone posaditi 200.000 sadnica u celoj Srbiji i time doprineti da naša zemlja bude lepša i zdravija! Uspeh projekta „Zasadi drvo” je u zajedništvu, a ja koristim i ovu priliku da se zahvalim našim zaposlenima, partnerima i građanima bez čije pomoći ne bismo mogli da ostvarujemo ovako značajne rezultate. Imamo mnogo razloga da budemo zadovoljni učinjenim i još više da nastavimo da se borimo za prirodu i da živimo u skladu s njom", izjavila je Ana Aleksić, članica uprave kompanije Adria Media Group.

Zasadi-drvo.jpg
Promo 

Subotnja akcija pošumljavanja drugi je od tri važna događaja u okviru "Velike nedelje" projekta Zasadi drvo. "Velika nedelja" je počela organizovanom sadnjom u svim osnovnim školama u Srbiji, a završava se danas Forumom stručnjaka "Veliko pitanje" na Šumarskom fakultetu. Eksperti, predstavnici institucionalnih partnera i saradnici projekta su u šest panela dali odgovore na velika pitanja i postavili putokaz za sve buduće zajedničke aktivnosti.

Zasadi-drvo 3.jpeg
Promo 

Projekat „Zasadi drvo“ pokrenuli su 2019. godine Adria Media Group i kompanija dm drogerie markt sa institucionalnim partnerima: Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava šume, JP "Srbijašume", JP "Vojvodinašume", Pokretom gorana Srbije, Privrednom komorom Srbije, Botaničkom baštom "Jevremovac“, Šumarskim fakultetom u Beogradu i Šumarskom školom Kraljevo. Od ove sezone partneri projekta su i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnologije i Zavod za zaštitu prirode.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši