Iako je sve obradovala vest da će se Miloš Biković pridružiti malom broju onih sa ovih prostora koji su uspeli da ostvare i svetsku karijeru, nakon što je dobio ulogu u popularnoj seriji "White Lotus", usledilo je ogromno razočaranje kada se saznalo da je srpski glumac praktično izbačen iz hit ostvarenja. 

Biković se našao na udaru Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, koje ga je nazvalo "Putinovim glumcem" i optužilo da "podržava genocid i krši međunarodno pravo", a sve je rezultiralo njegovim izbacivanjem iz projekta. 

Miloš Biković ostao je bez uloge u White Lotus.
ATA Images 

Kako se spekuliše, sve je pokrenuo jedan snimak, objavljen na X profilu "MFA of Ukraine", na kojem je osvanuo montiran video sa delovima Bikovićevih uloga i sa replikama iz serija, kao i isečcima sa dodela nagrada. 

"Miloš Biković, srpski glumac, koji podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu, sada će igrati u trećoj sezoni HBO serije 'White Lotus'. HBO, da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo", napisali su u svojoj objavi na X-u.

Nakon toga je usledila hitna odluka da Biković bude skinut sa projekta. Kako je najpre preneo Deadline, naš glumac je, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da igra ruskog instruktora joge u hotelu na Tajlandu. Isti uticajni holivudski medij podseća da glumac ni u jednom trenutku nije podržao rusku invaziju na Ukrajinu, ali je nije zvanično ni osudio.

Nakon svega, Miloš Biković se oglasio na društvenim mrežama.

Pročitajte još: KOLIKO ZAPRAVO ZARAĐUJE MILOŠ BIKOVIĆ: U Srbiji dnevno uzima 230.000 dinara, u Rusiji duplo, a u "The White lotus"?

"Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti. Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo "White Lotus"-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni", poručio je.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

"BIKOVIĆ JE POD OGROMNIM STRESOM!" Eksperti o SKANDALOZNIM optužbama Ukrajine da glumac podržava genocid: SADA IMA SAMO 2 OPCIJE Kurir televizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

MFA of Ukraine