Andreja Pejić, najslavnija transrodna manekenka sa ovih prostora u poslednje vreme je veoma aktivna na Instagramu, gde redovno objavljuje snimke na kojima pleše ili glumi, a poslednji u nizu izazvao je ogromne reakcije fanova.

Andreja se snimala uz pesmu Zdravka Čolića "E draga, draga", naznačivši da je tu pesmu obožavala kao dete. 

Andreja je plesala u narandžastom kupaćem kostimu, te je u jednom trenutku pozala i čitavo telo. Mnogima nije promaklo da je manekenka drastično smršala, te je na korak od stare linije koja ju je proslavila još dok je bila Andrej. 

Poznato je da se u prošlosti ugojila, zbog čega se našla na meti kritika gotovo svakodnevno, a kada je bila premršavi muškarac, svakog dana dobijala je hvalospeve. 

Sada Andreja izgleda neverovatno, a njena objava je za kratko vreme pobrala mnogo komplimenata. 

Podsetimo, Andreja je prvi transrodni model na naslovnici muškog magazina GQ, prva na naslovnici Voga, kao i mnogih drugih prestižnih modnih magazina, a bila je čak i muza Gotjea i Marka Džejkobsa.

Devojka koja je rođena kao Andrej, od samog početka je znala da je drugačija, i bilo je samo pitanje vremena kada će dopusti "pravoj sebi" da izađe "na površinu".

Naime, Andreja je u svet modelinga ušla sa samo 16 godina, a pažnju svih privukla je najpre kao androgini model, noseći i muške i ženske komade.

Rođena je 28. avgusta 1991. godine u Tuzli kao Andrej Pejić, a ona je po majci Jadranki Srpkinja, dok je po ocu Vladi Pejiću Hrvatica. Njeni roditelji razveli su se kada je ona imala pet godina. Odrasla je uz starijeg brata Igora.

Tokom rata u Bosni Andreja je sa bratom, majkom i bakom Danicom pobegla u izbeglički kamp blizu Beograda. A zatim su se preselili u selo Vojska pored Svilajnca. Uprkos teškom detinjstu, Andreja je više puta isticala da je bila srećno dete, ali i da se uglavnom družila sa devojčicama. A onda je usledilo i NATO bombardovanje Jugoslavije, nakon čega je sa porodicom otišla u Melburn, a potom se i okušala u manekenskim vodama.

2014. godine promenila je pol, a gostujući u jednoj emisiji slavna manekenka otvoreno je progovorila o problemima sa kojima se suočavala, a potom i otkrila koji je bio njen najveći strah nakon što se odlučila na ovaj korak.

"Najviše sam se plašila kako će ljudi gledati na to. Često se to posmatra na trivijalan način, kao da sam to uradila zbog karijere", rekla je ona.

Izgubila karijeru zbog skandala

Nažalost, mnogi su komentarisali da je Andreja zaista dobijala manje poslova od kako je postala žensko iako je imala neverovatan start. Svemu nije pomogao ni skandal od pre nekoliko godina koji joj je umalo okončao karijeru.

Andreji Pejić su umalo okončali karijeru.
Christopher Peterson / Splash / Profimedia 

Te 2020. su je, navodno lažno, optužili za seksualno nasilje. Najgore od svega je bilo to što ju je optužila jedna od najboljih prijateljica.

Zbog stresa se i ugojila, te manekenske angažmane nije dobijala. Nažalost, nakon toga je usledila i pandemija, a kako nije bila angažovana kao nekada, morala je da radi i u prodavnici, a kasnije i u kafiću, da bi u poslednje vreme pokušavala da se vrati u svet šoubiza ali kroz film.

Andreja je 28. avgusta proslavila i 32. rođendan, a poslednjih godina pokušava da se probije u svetu filma. U svom prvencu "Daliland" igrala je ljubimicu Salvadora Dalija Amandu Lir, a mnogi su saglasni da bolju glumicu za ovaj film nisu mogli izabrati.

Pročitajte još: SLAVNA SRPSKA TRANSRODNA MANEKENKA NE LIČI NA SEBE: Ugojila se, promenila profesiju, pa na crveni tepih došla u OPANCIMA

Inače, zanimljivo je da se na promociji ovog filma Andreja pojavila u opancima i zanosoj dugoj haljini sa širokim rukavima, a njeno izdanje oduševilo je modne kritičare, što nije čudno ako uzmemo u obzir šta je sve postigla do sada, pogotovo kada je reč o modelingu.

Pierre VERDY / AFP / Profimedia, Instagram Andreja Pejić nekad i sad

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

transrodna žena Instagram/justthetip_

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!