Glumca Džona Gudmana (69) dugo nismo imali priliku da vidimo u javnosti, a sada se pojavio na na premijeri treće sezone hit serij "The Righteous Gemstones" na 62. televizijskom festivalu u Monte Karlu. Slavni 70-godišnjak oduševio je javnost svojom pojavom - vitkiji je nego ikada pre!

Iako se većinu karijere neuspešno borio s viškom kilograma, čini se da je sada konačno dobio tu bitku jer je toliko smršao, da je, onima koji ga znaju samo od ranije, u prvi mah bilo teško da ga prepoznaju. Iako je aktivan na filmu još aktivan, postoji verovatnoća da ga niste prepznali niti shvatili da je upravo to onaj nekadašnji prepoznatljivi bucko.

Džon Gudman pre
Shutterstock 

Gudman je na crveni tepih stigao u bež pantalonama, teget sakou i beloj košulji.
Strani mediji piše da je glumac izgubio više od 90 kilograma, a svoju transformaciju započeo je 2007. godine, kada je odlučio da se posveti zdravom načinu života, kao i da se odrekao alkohola.

Džon Gudman sa 180 kg
Touchstone Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia 

"Pre sam samo trpao u usta sve što bi mi se našlo pod rukom",ispričao je tada za strane medije,a onda se pohvalio kako je počeo da kontroliše količinu hrane koju unosi i da se mnogo više kretao, a čak je vežbao i s ličnim trenerom.

Te 2007. glumac je prestao da pije, te je uz pomoć ličnog trenera Makija Šilstona osmislio plan ishrane. Imao je meni koji je podrazumevao jedan vid mediteranske dijete, odnosno fokus je bio na integralnim namirnicam i žitarciama bogatim hranljivim materijama, ribi, piletini, maslinovom ulju.

Džon Gudman.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Gudman je u više navrata javno govorio o svojoj strasti prema hrani i usponima i padovima koje je imao u procesu mršavljenja. Njegova transformacija nije bila laka i bila je dugotrajna, ali je na kraju ipak uspeo.

"Samo sam jeo sve vreme. Jeo sam i pio kao alkoholičar. Nekada sam vodio računa šta jedem tri meseca, smršao bih 20 ili 30 kilograma, a onda bih nagradio sebe sa šest limenki piva ili nečeg sličnog i vratio bih se svojim starim navikama. Zato sam ovog puta želeo da to ide polako, da se krećem, da vežbam. Stižem u godine gde ne mogu sebi da priuštim sedeći stil života više. I to mi daje energiju da radim, jer je moj posao vrlo iscrpljujuć", rekao je on 2016. godine.

Džon Gudman
Gigi Iorio / SplashNews.com / Splash / Profimedia