Dženifer Lopez definitivno je jedna od najlepših žena svih vremena, i kada to kažemo, zaista to i mislimo, bez preterivanja. I da, iako je nezahvalno dodati ono da izgleda sjajno za svoje godine, moramo podsetiti da latino diva sa 53 ima i liniju i energiju na kojoj joj zavide i mnogo mlađe. Ako ništa, makar zbog toga kapa dole - što se kaže.

Dženifer Lopez izgleda neverovatno sa 53.
DNPhotography/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Međutim, iako ima celi svet na dlanu, slavu o kojoj sanjaju milioni, hitove, uspešne uloge, privatne biznise, sjajnu decu, ljubav života, i lepotu i građu boginje, čini se da je i Džej Lo baš kao i sve druge "obične" žene.

Iako je srećno zaljubljena ima sve što poželi, Dženifer Lopez je i dalje nesigurna.
Image Press Agency / ddp USA / Profimedia 

I ona ima svoje nesigurnosti, ma koliko to nama, običnim "smrtnicima" zvučalo neobično. Da, njen Instagram "puca" od savršenih fotki, na kojima nema bora, pora, fleka, mrlja i bilo kakvih drugih "nesavršenosti" na koži. 

Na crvenom tepihu gotovo da naređuje kako da je fotografišu, jer to je Džej Lo, ikona, i ona je zaradila pravo da ove stvari može da radi.

Čak i kada "počasti" svoje pratioce fotkama bez šminke, samo ih dodatno sve baci u "bedak", jer njeno neobično glatko lice, bez bora i neravnina izgleda kao da je popila sav eliksir mladosti i ubola genetski džek-pot o kojem većina može samo da mašta. 

Dženifer Lopez izgleda savršeno i bez šminke.
Instagram 

A onda, trenutak nepažnje, zakaže filter i puff! Idealna slika rasprši se kao pena od sapunice. I tek tada se vidi ono što smo spomenuli na početku - "nesavršenosti" koje tako žustro pokušava da sakrije i to iza priča da je za njeno lice bez bora zaslužno samo maslinovo ulje. 

Dženifer Lopez pobegao je efekat dok se fotografisala.
Instagram 

Kupale se mnoge u istom, pa nisu dobile takvu kožu, da se ne lažemo. A nema je ni Lopez. 

I ona i pored svih filtera, Fotošopa, teške šminke, kremica, pomadica (i maslinovog ulja) iam podočnjake u duboke bore ispod očiju, koje verovatno nikad ne bismo videli da nije Instagram "zakazao". 

Dženifer Lopez pokazala je bore i podočnjake.
Instagram 

Iako se ovako nešto slično desilo relativno skoro, Dženifer je ipak bila daleko od kamere, dok je ovog puta njeno lice bilo u prvom planu

Dženifer Lopez nedavno je slučajno pokazala bore i teksturu.
Instagram 

I da, pevačica izgleda sjajno! Čak i sa tim dubokim borama! Te ne možemo da se ne zapitamo, čemu tolika potreba za savršenstvom, čemu potreba za bajkama na kojima su sagrađene druge laži? 

Zašto moramo da gledamo slike selebritija i pitamo se - šta smo bogu zgrešili, te ne možemo da izgledamo makar upola dobro kao oni, a istina je da su i oni nesavršeni, baš kao i svi mi, ali ne žele to da priznaju.

I to je potpuno u redu. Svako ima pravo da radi na mrežama ono što želi, sve dok ne prodaje maglu i uverava druge po sistemu - valjda više verujete meni nego sopstvenim očima, a u tome su saglasni i brojni pratioci, u ovom slučaju, Lopezove.

"Filter zakazao u pravo vreme", "Realno, i dalje izgleda dobro za svoje godine", "Slažem se, ali ona servira ljudima perfektnu kožu, koja je pof filterom kako bi izgledala mlađe, govori poluistinu", "Svi ljudi imaju teksturu kože", "Poenta ovih komentara je da se svi slažemo kako izgleda super, a ipak se odlučuje za filtere", samo je delić koji se mogao pročitati.

Ruku na srce, neko ko ovako izgleda, zaista nema razloga da se stidi svog izgleda, ali u isti mah, ne možemo da se ne složimo sa pojedincima koji kažu da ovoliko potenciranje perfekcije može imati negativan uticaj na ljude, a pogotovo mlade devojke.

Neverovatno je da i dalje živimo u svetu u kojem su bore veliko ne, te ovakvi snimci samo pokazuju da smo svi isti - svi imamo, kako neko reče u komentarima, određenu teksturu kože, i u tome nema ničeg pogrešnog, samo se nadamo da će u nekom trenutku to shvatiti i uticajne slavne osobe.

Bonus video:

Dženifer Lopez bez šminke Instagram/jlo

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!