Pored anti-age proizvoda i tretmana, koji umanjuju pojavu bora i daju koži elastičnost, veliki saveznik u borbi protiv starenja kože svakako je i način života.

Kao jasan dokaz za to je i Natali Brajt koja se pridržava određenih pravila koji su rezultirali tome da ona u 41. godini izgleda drastično mlađe, kako joj ljudi često kažu - kao da ima 20. Ukoliko mislite da se tajna krije u posebnom tretmanu, varate se. Njen eliksir mladosti i tajna kojom je održava je lakša nego što mislite.

Natali Brajt ima 41 godinu, a izgleda kao da ima 20.
TiKTok 

Možemo li zaista 'zaustaviti' proces starenja ili u znatnoj meri preventivno delovati protiv starenja?

Stručnjaci tvrde - možemo! Naime, istraživanja su pokazala da je samo 20% starenja kože posledica genetskih faktora, pa je jako bitno za prevenciju starenja kože, da upoznamo i delujemo na ostalih 80% spoljnih faktora koji utiču na starenje kože!

Kako bi usporila starenje, Natali izbegava sledeće tri stvari:

- kasne obroke

- upotrebu ulja od repice, suncokreta i drži se maslinovog ulja

- alkohol

Žena usporila starenje  tiktok/@bynataliebright

Kaže da se nije uvek pridržavala ovakvog režima života, ali da se u poslednjih 15 godina vodi ovim pravilima, a kao što je primetno - rezultati nisu izostali.

Činjenica je da ukoliko u ishrani često imate tešku i previše prerađenu hranu, kao i namirnice bogate lošim ugljenim hidratima to dokazano izaziva stres u mnogim sistemima, izaziva upale, iscrpljuje vitalnost što često za rezultat ima umoran i siv izgled lica.