Nedelja visoke mode u Parizu za proleće-leto 2023. zvanično je počela 23. januara 2023. i smatra se događajem sezone koji se mora posetiti. Schiaparelli je započeo događaj izuzetnom predstavom sa kolekcijom nadrealnih silueta. Nekoliko celebrity gostiju zauzelo je svoja mesta u prvom redu, a među njima je i Kajli Džener koja ponovo privukla svu pažnju. Kajli je ponela izvanredan dizajn: crnu somot haljinu ukrašenu lažnom lavljom glavom. Slična kreacija viđena je i na Irini Šajk koja je prošetala pistom.

Kajli Džener nosi haljinu sa dodatkom glave lava.
Dede / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Hiperrealistična lažna glava (u kompletu sa grivom) pokrivala je ceo Kajlin torzo. Outfit je zaokružila parom crnih Schiaparelli sling-back cipela sa dodatkom reljefnih zlatnih prstiju.

Prema rečima kreativnog direktora Danijela Rouzberija, kolekcija je inspirisana Danteovim „Infernom“ i devet krugova pakla — metaforom sumnje i kreativne muke koju doživljavaju svi umetnici.

"LEPOTICA I ZVER. hvala vam @danielroseberri i @schiaparelli na tako posebnom jutru. Vau, uživala sam noseći ovu umetničku kreaciju ručno napravljenu od veštačkih materijala“, napisala je Dženerova u opisu fotografije na Instagramu.

Ipak, njeni pratioci nisu bili baš oduševljeni ovih modnim dodatkom.

"Ali zašto? Zašto, zašto uopšte imitirati ovo? Drago mi je što je veštačko sve, ali slike su i dalje uznemirujuće“, prokomentarisao je jedan, dok je drugi napisao: „Zašto nosiš životinjsku glavu na haljini? Lažna ili ne... za mene nema smisla?".

Pretpostavljam da će sada više Amerikanaca hrliti u Afriku da nabave najnovije dodatke za divlje životinje. Promovisanje lova. Kao Južnoafrikanac, ovo je pogrešno na toliko nivoa, Kralj naše džungle nije modna ikona“, javio se treći.

Drugi su opisali Kajlinu haljinu inspirisanu divljim životinjama kao „užasavajuću“, „smešnu“ i „jednu od njenih najgorih modnih grešaka svih vremena“.

Šta nam ona sprema do kraja nedelje? Budite u toku.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!