Jelena Karleuša još jednom je dokazala da ima "srce kao kuća". Nije tajna da je pevačica godinama vatreni zagovornik za prava životinja, a neko je ko svakodnevno propagira veganski način života.

Ona gotovo svakodnevno apeluje na to da se smanji ubijanje nedužnih životinja, kako kada je u pitanju prehrambena, tako i kada je reč o modnoj industriji, a njen poslednji potez oduševio je ljude i zavredio ogroman aplauz.

Naime, Jelena je na svom profilu objavila fotografije sa simpatičnim malim belim psom, i podelila priču koja se krije udomljavanja novog ljubimca.

Jelena Karleuša udomila je psa.
Instagram 

"Bio je odbačen, izbačen na ulicu, nadjen u teškom stanju na deponiji u raspaloj fotelji. Dobri ljudi iz @ventura_udomi su ga spasili i objavili slike, ošišali, okupali, lečili kod veterinara. Onda se javila jedna čudna plava žena sa željom da ga usvoji. I nečiji život se od današnjeg dana pretvara u bajku. USVAJAJTE ŽIVOTINJE, VOLITE ŽIVOTINJE! POMOZITE ŽIVOTINJAMA!

P. S. (a oni koji su ga izbacili na ulicu i terali sa kapije kad se vratio… neka gledaju… kako ovaj pas živi od sada bolje od njih. Nisu ni zaslužili bolje)", napisala je Karleuša.

Jelena Karleuša podelila je priču o psu kojeg je udomila a koji je nađen na deponiji u jezivom stanju.
Instagram 

Pevačica je pokazala i fotografije psa kada je tek nađen, a na prizore unesrećene životinje malo ko bi ostao imun, osim očigledno vlasnika kojima životinja više nije bila interesantna kada je odrasla i nije više štene.

Instagram Jelena Karleuša udomila je psa koji je nađen na deponiji u stravičnom stanju.

Naravno, nije trebalo mnogo da se komentari podrške i komplimenti zaređaju ispod objave, a sudeći po reakcijama, Jelenino veliko srce oduševilo je njene pratioce.

"Bravo", "Svaka čast", "E to je ljubitelj životinja", "Gde će vam duša kad ste ovog divnog psa ostavili. Srećom, sada je dobio pravu porodicu", "Ovako se koristi platforma na kojoj si uticajan. Nadam se da ćes svojim primerom inspirisati i druge da učine isto i pomognu kad god su u mogućnosti", "U „malim“ stvarima se vidi ko je „veliki“ čovek", "Kraljice malo je reći pošle su mi suze i stvarno si jedan veliki LAV", "Draže mi je kad životinji upadne kašika u med nego čoveku ... Pas ce biti večno zahvalan.... A čoveku nikad neće biti dovoljno.... Bravo", "Baš mi ga je bilo žao...Ali od sada će živeti kao car"... samo je delić onoga što se moglo pročitati, a komentari oduševljenja samu su se ređali.

Izmeđuostalog, oglasili su se i iz pomenutog udruženja ne skrivajući oduševljenje: "Svi smo pod utiskom, a najviše veterinar i volonter koji su Vas upoznali uživo i doneli malenog. Beskrajno smo zahvalni što ste još jednom pokazali koliko ste tu za one koji su nejaki i odbačeni".

Međutim, ovo nije prvi put da je Jelena oduševila naciju svojim postupkom. Setimo se nedavne situacije sa kravicom Slavicom kada su se studenti veterinarskog fakulteta svim silama borili da joj obezbede lep život i spasu je klanice.

"Na fakultetu veterinarske medicine trenutno se nalazi krava Slavica koja je pozajmljena od fame kako bi pomogla studentima pri praktičnom radu. Po završetku vežbi predviđeno je da se Slavica vrati na farmu, a ubrzo i da ode u klanicu jer je sterilna", započeo je korisnik Instagrama.

Jelena karleuša takođe je spasila i kravicu Slavicu.
pritnscreen/instagram 

"Da bismo je otkupili i omogućili joj slobodan život na Zlatiboru potrebno je skupiti 150.000 dinara do kraja nedelje. Slavica je mlada, mirna, mazna kravica i veoma je prirasla za srce nama studentima koji je svakodnevno hranimo, čistimo, mazimo. Zajedničkim snagala je možemo spasiti, te molimo svakoga da doprinese koliko je u mogućnosti, hvala", pisalo je u objavi.

Jelena karleuša samo je tražila garanciju da će krava biti spašena.
printscreen/instagram 

Jelenu je kontaktirao jedan od studenata a ona je bez pogovora obezbedila potrebna sredstva uz samo jedan uslov: da dobije garanciju da će životinja biti spašena.

I baš kao što smo rekli tada, a sada samo ponavljamo, sigurni smo da ovo nije ni prvi, ni poslednji put da Jelena nekome pomaže, a zbog svega što radi zaslućila je od svih nas duboki naklon i jedno ogromno BRAVO!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!