Verovali ili ne u horoskop, jedno je sigurno - ne možemo svi biti uspešni u svemu, a ni snalažljivi. Neki ljudi prosto lakše "plivaju" u nekim vodama, a neretko se ispostavi da većina pripada baš jednom znaku. Moglobi se reći da ipak nečeg ima u astrološkim prognozama. 
Po rečima stručnjaka iz ove oblasti, Blizanci su najsnalažljivi znak horoskopa.  

Oni se lako i brzo prilagode svakoj situaciji u kojoj se nađu, a u tome posebno koriste svoju inteligenciju i šarm. Bilo da je reč o ljubavi ili o poslu, Blizanci će uvek pronaći način da dobiju ono šta žele, a pritom neće ostaviti loš utisak ni na koga.

Spadaju u slobodnije duhove zodijaka, veoma su nesputani i otvoreni, pa im nije teško da prihvate bilo koju promenu sa kojom se suočavaju tokom života. Ne samo da će je prihvatiti nego će veoma brzo i zavladati tom novonastalom situacijom.

Sjajni su u  komunikaciji, što im svakako pomaže u odnosu sa ljudima.Vole flert, putovanja i sve što je novo i uzbudljivo, a kad se zateknu u novom društvu, svima pristupaju veoma samouvereno jer su svesni da su najšarmantniji i najzanimljiviji gde god da se pojave.