Rastući Mesec koji je stupio na snagu od 6. aprila i koji će trajati sve do 23, iako je turbulentan u biti nosi dobru energiju.

Događaji u ovom periodu će se razvijati do sezone jesenjeg pomračenja, kaže astrolog Marina Skadi (Marina Sokolova), a evo kako će na svaki znak uticati energija Meseca koji raste.

OVAN

U sledeće dve nedelje, vaša ličnost i spoljašnji izgled mogu biti pod uticajem različitih okolnosti. Moguće je da će se vaša percepcija života promeniti, što može dovesti do toga da se više brinete o svojoj vitalnosti i fizičkom stanju. Sve što se dešava oko vas moglo bi vas naterati da razmislite o svojim životnim principima i načinima na koje reagujete na svet oko sebe. Ovo razdoblje može biti prilika za lični rast, pružajući vam novu energiju i entuzijazam..

Mnogi znaci će morati da preispitaju sebe.
nikola-topic-JuUcd60mkQE-unsplash.jpg 

BIK

Teme koje su obično povezane sa nesvesnim, ezoteričnim, mističnim i tajanstvenim postaju značajne. Sve što započne u naredne dve nedelje biće vezano za karmu, a rezultati će se odnositi na rešavanje ili završavanje određenih situacija. Moguće je da ćete osetiti potrebu da provedete više vremena sami i da se dublje povežete sa sobom kako biste se izborili sa svojim emocionalnim izazovima.

BLIZANCI

Vaš socijalni život će postati uzbudljiv i obilan, jer će se pojaviti nove ideje koje će se moći potpuno ostvariti u sledećih šest meseci. Jedanaesta kuća simbolizuje ljude koji vas vole, vaše prijatelje i istomišljenike, usmerena je ka budućnosti. Tokom rastućeg Meseca, mnogo toga će biti usmereno na ova pitanja, što će doprineti realizaciji vaših planova. Otkrićete pravu važnost prijateljstva, doživećete promene u svom okruženju i društvenom krugu.

RAK

Deseto polje vašeg horoskopa fokusira se na vašu karijeru, društveni status, profesiju i političke stavove. Važno će biti vaše dostignuće u društvenom smislu, poput vašeg položaja koji može biti utvrđen kroz brak, razvod ili penzionisanje. Razmišljaćete o strategijama kako da uskladite sve aspekte svog života i efikasno ih upravljate. Iako ćete možda naići na izazove u ostvarivanju svojih ciljeva, ukoliko uložite dodatan napor, do kraja rastućeg Meseca možete postići značajne rezultate.

LAV

U naredne dve nedelje moraćete da posvetite pažnju temi visokog obrazovanja, usavršavanja, putovanja, međunarodnih odnosa, širenja horizonata svog znanja i ideja o svetu. Sve su to pitanja devetog polja i događaji koji će se desiti tokom rastućeg Meseca promeniće vaš odnos prema univerzalnim vrednostima. Možete se baviti duhovnim razvojem, jogom, ili ćete možda osetiti da vas privlači religija, počnete da proučavate filozofiju ili strani jezik.

DEVICA

U fokusu su teme osme kuće, koje obuhvataju zajednička sredstva, finansijske odnose sa drugima, kontakt sa poreskim i osiguravajućim institucijama. Tokom naredne dve nedelje, možete očekivati da se bavite pitanjima duga - ili ćete ga vratiti ili ćete ga dobiti. Ovo područje takođe obuhvata životne krize, intimne odnose i promene u finansijskoj situaciji. Ovaj period može biti povoljan za procenu svoje finansijske stabilnosti i donošenje odluka o budućnosti, uz mogućnost da vaša podsvest pruži korisne naznake.

U fokusu su finansije i poslovni uspesi.
Unsplash/Brooke Cagle 

VAGE

U narednom periodu, tema braka ili razvoda, kao i aspekti partnerstva, postaće jasniji. Ovo se posebno odnosi na karakteristike sedme kuće. Pitanja kao što su zvanični savezi, saradnja i potpisivanje ugovora postaće važna. Moguće je da će neko pokazati interesovanje za vas i pozvati vas da provodite vreme zajedno. Međutim, postojeći konflikti u odnosima mogu postati intenzivniji, dok se konkurencija ili rivalstvo takođe mogu pojačati. Takođe, moguće je da će se pojaviti novi ugovori, što će podići temu saradnje na novi nivo.

ŠKORPIJA

Akcenat se stavlja na teme kao što su način života, obavljanje svakodnevnih obaveza i briga, kao i posvećivanje pažnje fizičkom zdravlju. Tokom narednog perioda, verovatno ćete biti podstaknuti da više pazite na svoje zdravlje, obaveze u domaćinstvu i da razmislite o tome da li vaša trenutna karijera donosi željeni prihod i zadovoljstvo. Ovi aspekti se posebno ističu tokom rastućeg Meseca, što postavlja osnove u sferi šeste astrološke kuće. Ako imate kućne ljubimce, možda ćete primetiti da im je potrebna dodatna pažnja u narednim mesecima.

STRELAC

Istaknuta su pitanja koja se odnose na decu, lične kreativne projekte, slobodno vreme, ljubavne veze, romansu i različite društvene uloge - sve ovo je povezano sa petom kućom u horoskopu. Način na koji izražavate svoje talente i predstavljate se svetu će se promeniti. Pojačana će biti briga za vašu decu i njihovu budućnost. Ovo je povoljan trenutak da se prepustite svojim kreativnim stranama i vratite se hobijima koji su vas ispunjavali u detinjstvu. Ovo će vam doneti novu vitalnost koja će vas nositi kroz naredne mesece, sve do sledeće sezone pomračenja.

Mesec će uticati na sve životne prilike.
Shutterstock 

JARAC

Događaji koji se dešavaju tokom rastućeg Meseca donose sa sobom pitanja koja se tiču četvrtog polja horoskopa - porodične vrednosti, imovine, nameštaja u domu, osnovnih uslova za život, kao i sećanja na detinjstvo. U vezi sa roditeljima, posebno sa majkom, može doći do značajnih promena - na primer, ona može započeti novu fazu svog života. Takođe, možda ćete se naći u situaciji da se vratite u svoju rodnu zemlju iz neke daljine. Promene u statusu nekog od rođaka mogu imati uticaj na celu porodicu. Ove promene dovode do dinamike u porodičnim odnosima.

VODOLIJA

Na sceni su teme koje se tiču treće kuće horoskopa - to su veze i komunikacija, putovanja i interakcija sa najbližim okruženjem poput rođaka, komšija ili školskih drugova. Očekujte promene u vašem društvenom krugu, možda ćete čak promeniti automobil, način komunikacije ili redovnu rutu do posla, kao što je svakodnevno korišćenje određenog prevoznog sredstva. Povećava se vaša intelektualna aktivnost, angažovanje sa informacijama putem prepiske, telefonskih razgovora ili uključenost u obrazovne procese. Ovo je vreme kada se pruža prilika za mnoga učenja i predavanja.

RIBE

Druga astrološka kuća dotiče se vašeg novčanog stanja, ličnih stvari, udobnosti, resursa koje posedujete, kao i vaših unutrašnjih talenata i sposobnosti. Trenutne okolnosti vas podstiču da analizirate svoj finansijski status i sopstvene vrednosti. Bićete primorani da se fokusirate na pitanja prihoda, troškova i samopouzdanja. Tokom naredne dve nedelje, niz događaja će vas naterati da ozbiljno razmislite o svojoj finansijskoj situaciji i o tome kako da unapredite svoje mogućnosti na tržištu rada.

Bonus video:

Pozitivne i negative strane Bikova, Devica i Jarčeva TikTok/tohpazzz

Izvor: Glossy.espreso.co.rs/ Wanted J. S.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.