Sigurni smo da ste makar jednom čuli da su određeni položaji planeta u natalnoj karti više nego poželjni, kao i da postoje kombinacije koje su, manje-više "krivci" za neke loše stvari koje vam se dešavaju ili koje uporno privlačite čak i kada se trudite da sve radite kako treba. 

Prema rečima astrologa, mesta nebeskih tela u trenutku vašeg rođenja – umnogome utiče na naš karakter, tok života, sklonosti, koliko nam je sudbina naklonjena...

Određene planete donose sreću.
aditya-saxena-mixhvl-wza-unsplash 

Tako, primera radi, postoje pozicije koje se smatraju negativnima, poput Ovna u Saturnu, dok ima i onih koje su pozitivne i donose samo dobro osobi koje ih imaju u natalnoj karti.

Jedna od takvih – po mnogima i najmoćnija – jeste pozicija Jupitera u Strelcu, a za ljude koji su rođeni u njoj smatra se da su na svet došli pod srećnom zvezdom.

Jupiteru je potrebno 12 godina da prođe svoj put oko Sunca, a poznat je po muškoj energiji i pravilima Riba i Strelčeva. Jupiter se u Strelcu oseća kao kod kuće i stvara vrlo moćnu poziciju da do izražaja dođu svi njegovi kvaliteti.

Jupiter u Strelcu je moćna kombinacija.
Shutterstock 

Zbog svoje vatrene prirode, Strelac obožava avanturu i putovanje, vrlo je nestalnog duha i visokomoralan. Pravila im nisu mnogo važna, ne drži ih mesto, a u ljubavi ne pate dugo – čim se ljubav ugasi, oni dižu sidro i nastavljaju dalje.

Vladar Strelaca je, inače, upravo Jupiter, zbog čega je idealno ukoliko vam se u trenutku rođenja ova planeta nalazila u njegovom polju. Tako se dupliraju i jačaju potreba za istraživanjem i radoznalost, a ovakve osobe su sklone da raspravljaju o hipotetičkim situacijama, bolje razumeju apstraktno, druge sredine i kulture.

Nije im strano da se bore da druge uvere u ono u šta i sami veruju, vrlo su uporni, topli i otvoreni za druge.

Jupiter u Stelcu vas čini odličnim u poslu ali i u prijateljstvima.
Freepik/tonodiaz 

Kada je u pitanju karijera, sve što se tiče razmišljanja i intelektualnosti im dobro leži, a uživaju da dele svoja znanja s drugima, pa se odlično snalaze kao profesori. Prava su inspiracija drugima, a posebno ljudima prija njihov stav da je sve uvek u redu, koliko god situacija ponekad bila teška.

Zanimljivo je da osobe s Jupiterom u Strelcu mogu često biti gojazne, ali pošto vole sport (i vrlo su zadovoljni kad imaju konkurenciju) uz malo truda mogu da rade na tome, piše Glossy.rs.

Bonus video:

ESPRESO TIKTOK: Srodna duša svakog horoskopskog znaka espreso tiktok

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.