Više puta smo spominjali kompatibilnost horoskopskih znakova kada je reč o ljubavi, ali i koje kombinacije nisu najbsrećniji izbor na polju emocija. No, šta je sa prijateljstvom?

Astrolozi tvrde da i ovde važe ista pravila, odnosno da postoje horoskopski znaci koji se, narodski rečeno ne podnose, ili jednostavno nisu stvoreni za neke dugoročne odnose, a u nastavku pogledajte o kome se radi i pišite nam u komentarima da li su astrološke prognoze tačne.

Ovan i Rak

Ovan je konfrontacijski nastrojen znak koji nema problema s ulaskom u žustre rasprave, a Rak će uraditi sve da ih izbegne. Do problema dolazi u trenutku kada se impulsivni Ovan suoči s Rakom na nivou koji Rakovima nikako ne prija, te ih nenamerno povredi. Rakovi su veoma oprezni i skloni studiranju svake situacije, dok Ovnovi samo žele da se sve odradi što pre. U takvim situacijama dolazi do napetosti koje razdvajaju ova dva znaka.

Ovnovi ne vole nonšalantnost Rakova.
Shutterstock 

Bik i Jarac

Mogu li dva najtvrdoglavija znaka zodijaka biti prijatelji? Mogu, uz jako mnogo međusobnog razumevanja. Njihov glavni problem je to što ne znaju da popuste. Ni jedna ni druga strana neće se povući u raspravi ili priznati da nisu u pravu, nisu spremni na kompromise i vrlo su nefleksibilni. Oba znaka imaju i mnogo kvaliteta koja ih čine savršenim prijateljima za druge znakove - odani su, s obe noge čvrsto stoje na zemlji, na njih se možete osloniti… ali sličan temperament često ih dovodi do nerešivih sukoba.

Blizanci i Bik

Neki se znakovi mogu nositi s tempom zabave koji vole Blizanci, ali Bik nije jedan od njih. Blizancima nikad ne treba odmor, samo akcija. S druge strane, Bik voli zabavu, ali još više voli vreme za sebe koje provodi sam, odvojen od svih. Često je u fazama kada mu treba malo mira, a Blizanci to ne shvataju. Za razliku od temeljnih i pedantnih Bikova, Blizanci se često ne opterećuju detaljima i mnoge stvari odrađuju onako u prolazu, bez previše posvećivanja zadatku. Takvo ponašanje jako nervira Bikove.

Bikovi ne vole što su Blizanci nehajni.
Shutterstock 

Devica i Ovan

Ovan želi sve i želi to odmah, bez razmišljanja i bez obzira na potencijalne posledice. I glavom kroz zid, ako treba, što je u potpunosti u neskladu sa životnom filozofijom Device. Niko toliko ne vodi računa o potencijalnom riziku kao Devica. Ona će uzeti vreme kako bi sve istražili, napravili analizu i tek onda krenuti dalje s pomno isplaniranim potezima. Lako dolazi do sukoba između ova dva znaka, ali problem je u tome što je Devica zlopamtilo i jako teško oprašta. Iskoristiće svaku priliku da podseti Ovna na njegove greške, a ovaj znak to ne podnosi.

Lav i Lav

Lavovi su moćni i harizmatični, a za dve tako velike ličnosti obično nema mesta u jednom odnosu. Lavovima je u prirodi da budu glavni, prvi. Lav je vođa i kada se nađe u društvu drugog Lava, borba za premoć je neizbežna. Pripadnici ovog znaka jako su kompetitivni, navikli su na pobede i zato se dobro slažu sa znakovima koji nemaju problema s tim da ostanu u senci. Ako ste mislili da će se dva Lava međusobno glasno posvađati - pogrešili ste. Jednostavno će se polako udaljiti, a kada se negde sretnu pozdraviće se tako srdačno da ćete pomisliti kako se nikad ni nisu posvađali.

Lavovi ne vole druge Lavove.
Shutterstock 

Vaga i Škorpija

Šarmantne i pozitivne Vage pravi su društveni leptiri. Imaju velik krug prijatelja i poznanika jer se svi vole družiti s njima. Kako i ne bi kad je u društvu Vage uvek dobro i zabavno, a ako vam pak umesto zabave treba kvalitetan i dubok razgovor, dobićete i to. Gde je problem, pitate se? U tome što su Škorpije po prirodi veoma posesivne. Poznato je da su intenzivni kada je u pitanju ljubav, ali ništa manje intenzivni nisu ni po pitanju prijateljstva. Svoju prijateljicu Vagu želeće samo za sebe i teško će se navići na to da moraju njenu pažnju deliti s drugima.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.

Izvor: Zadovoljna.hr