Neko je jednom rekao da je mala doza ljubomore normalna stvar, pa čak i prirodna. Ipak, stručnjaci se sa ovom tvrdnjom ne bi složili, te ističu da iako je ljubomora nešto što svi osetimo u nekom trenutku svog života, ipak ne bi trebalo da puštamo da se rasplamsa, te da treba raditi na sopstvenom samopouzdanju umesto toga. 

Ljubmora nije normalno stanje.
Shutterstock 

Ipak, dok je nekima lako da preseku u korenu ljubomoru, drugima to ne ide tako lako, a horoskop može pružiti fascinantan uvid u ponašanje svakog znaka, uključujući upravo i način na koji se nosimo sa ovim engativnim osećanjem. Svaki znak zodijaka ima svoje jedinstvene tendencije i načine izražavanja ljubomore.

Ovan

Ovnovi su vatreni i strastveni, a ljubomora je često izražena direktno i otvoreno. Ne boje se konflikta i vrlo su iskreni kada osećaju ljubomoru. Ako se ljubomora pojavi, Ovnovi će je izraziti bez okolišanja, piše Index.hr.

Ovnovi odmah reaguju kada su ljubomorni.
Shutterstock 

Bik

Bikovi su poznati po svojoj tvrdoglavosti i upornosti. Kad su ljubomorni, mogu postati posesivni i zaštitnički nastrojeni. Bikovi su takođe skloni introspekciji i mogu se duže vreme nositi s negativnim emocijama, koje u njima tinjaju dok ne eksplodiraju.

Blizanci

Blizanci su obično vrlo društveni i komunikativni. Kada osećaju ljubomoru, mogu postati vrlo nestrpljivi i nemirni. Možda će pokušati da sakriju svoje prave osećaje, ali njihova teskoba često izlazi na površinu kroz njihovu komunikaciju.

Rak

Rakovi su emotivni i osetljivi, a njihova ljubomora često se izražava kroz emotivne reakcije. Mogu postati preterano zaštitnički nastrojeni i posesivni kad su ljubomorni. Ljubomora kod Rakova često je duboko ukorenjena i može potrajati.

Rakovi su veoma posesivni kada su ljubomorni.
Shutterstock 

Lav

Lavovi su ponosni i dominantni. Kada osećaju ljubomoru, mogu postati vrlo dramatični i zahtevni. Ljubomora kod Lavova često je povezana s njihovom potrebom za pažnjom i priznanjem, i može se otrgnuti kontroli i pretvoriti u opsesiju.

Devica

Device su analitične i pažljive. Kada su ljubomorne, počinju preterano da kritikuju, ali i prave scene, blokiraju vas i odblokiraju "da bi vam još nešto rekle". Ljubomora kod Devica često se izražava kroz prekomernu analizu i overthinking.

Vaga

Vage su mirne i uravnotežene, ali kad osećaju ljubomoru, mogu postati nesigurne i neodlučne. Obično pokušavaju da izbegavaju konflikte, pa će ljubomoru često izraziti na suptilan način, skrivajući svoja prava osećanja.

Škorpija

Škorpije su intenzivne i strastvene, a kad su ljubomorne, to se može izraziti kroz snažne emocionalne reakcije, a ponekad i kroz manipulaciju. Ljubomora kod Škorpija može biti duboko ukorenjena i teško će je pustiti.

Strelac 

Strelčevi su optimistični, ali kada su ljubomorni, mogu postati vrlo nestrpljivi i brzopleti. Kako bi izbegli suočavanje s ljubomorom, tražiće distrakcije kroz razne avanture i verovatno naći ljubavnika ili ljubavnicu da bi vam "vratili".

Jarac

Jarčevi su disciplinovani i odgovorni. Kada su ljubomorni, mogu postati veoma ozbiljni i zahtevni. Ljubomora kod Jarčeva često se izražava kroz povećanu potrebu za kontrolom i stabilnošću.

Jarčevi pojačavaju kontrolu kada sumnjaju na prevaru.
Shutterstock 

Vodolije

Vodolije su nezavisne, a kada su ljubomorne, mogu postati distancirane i nepredvidive. Vodolije često pokušavaju da racionalizuju svoju ljubomoru, ali to može rezultirati emocionalnom hladnoćom.

Ribe

Ribe su empatične i osetljive. Kada su ljubomorne, mogu postati vrlo nesigurne. S ljubomorom se nose kroz sanjarenje ili fantaziranje, a ponekad i kroz samosažaljenje.

Bonus video:

4 ZNAKA KOJA ĆE IMATI SREĆE OD 16. MAJA 2023. DO 25. MAJA 2024: Nakon godina mučenja, konačno će im sve ići od ruke TikTok/amydemure

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.