Kažu da se niko ne zabavlja kao plavuše, te ne čudi što veliki broj žena makar jednom u životu pokuša da iznese svetliju kosu. Nekima stoji kao salivena, međutim, ima i onih kojima jednostavno plavo ne pristaje najbolje. 

Naravno, najbolje je da se kod ove odluke konsultujete sa frizerom kako finalno rešenje ne bi bilo ne samo nijansa koja vam se ne dopada i koja vam ne pristaje, već i oštećena kosa kojoj je "lek" jedino šišanje. 

U nastavku pogledajte kome, po astrologiji najbolje pristaju svetle boje kose, ali i koje nijanse su u trendu ovog proleća. 

Bik

Bikovima sjajno pristaje plava kosa.
Instagram 

Bikovi imaju tajanstvenu privlačnost koja se savršeno kombinuje s plavom kosom. Plava boja kose može im dati dodatni sjaj i istaći njihovu prirodnu lepotu. 

Rak

Rakovi mogu sjajno izneti plave nijanse.
Instagram 

Rakovi su vrlo emotivni i osetljivi, ali takođe imaju snažnu intuitivnu stranu. Plava kosa može dodatno naglasiti njihovu nežnu prirodu, dok istovremeno ističe njihovu unutrašrnju snagu i odlučnost. 

Blizanci

Blizancima posebno dobro stoji plava kosa.
Instagram 

Blizanci su energični, zabavni i društveni. Plava kosa može biti sjajan izbor za ovaj znak jer odražava njihovu veselu i živahnu prirodu. Plava kosa takođe može pomoći Blizancima da se istaknu među ljudima i pokažu svoju jedinstvenu stranu. 

Ribe

Ribe sjajno "plivaju" sa plavom kosom.
Instagram 

Nežne Ribe gotovo da mogu da izvuku bilo koju nijansu, ali plave nijanse im posebno dobro pristaju, nevezano da li su potpuno prešle u tabor "plavuša" ili se više drže svetlih pramenova ili balajaža. 

Nijanse koje su u trendu ovog proleća i leta

Med zlatna

Umesto pepeljasto plave, u 2023. ćemo videti više toplih zlatnih i mednih tonova, a trend već dobro nosi Kim Kardašijan, za čiju je novu boju zaslužan njen slavni frizer Kris Eplton.

Polarno "ice" blonde

Pored medne plave, svoje mesto među popularnim bojama kose 2023. godine zauzeće i nešto svetlije nijanse. Gotovo platinasto plava, ova zimsko bela nijansa će se svakako izdvojiti nasuprot raznim tamnijim nijansama.

Peščano-bež plava

Ova verzija plave sadrži tople i hladne tonove spojene u savršenoj kombinaciji pepeljastih, bež i peščanih nijansi plave za prelepu višedimenzionalnu boju.

Topla kremasta plava

Topla kremasta plava je savršen izbor za one sa prirodno plavom kosom koji žele da je posvetle, ali ne sa drastičnom promenom poput platinastih nijansi. Pristojna, topla nijansa savršeno će se uklopiti sa prirodnom plavom bojom i dati joj dimenziju.