Možemo da verujemo u horoskop ili ne, ali na kraju dana činjenica je da se zaista za svaki znak mogu reći specifične karakteristike koje su manje-više zajedničke svima koji su rođeni u datom mesecu. Naravno, svi mi imamo vrline i mane na kojima uspešno ili manje uspešno radimo, ali prema astrolozima, postoje određeni predstavnici zodijaka kojima je jednostavno u krvi da budu "zločestiji" od drugih. 

Drugi znakovi ih možda osuđuju zbog njihovog ponašanja i stavova, ali kada ih bolje upoznaju, prepoznaju da nisu zapravo toliko zlonamerni nego jednostavno nekad ne znaju bolje.

Dvolični Blizanac

Kada biste pitali ljude širom sveta koji im je najmanje drag znak, najčešći odgovor bio bi Blizanci. Blizanci su poznati po svojoj promenjivoj prirodi što može biti zbunjujuće i teško za druge znakove da se nose s njima. Pripadnici ovog znaka su skloni brzom menjaju mišljenja i stavova što može stvoriti probleme u odnosima s drugima i komunikaciji. Takođe se smatraju površnim, pa se drugi znakovi mogu osećati frustrirano što nemaju dublje i ozbiljnije odnose s njima.

Blizanci znaju da budu prevrtljivi.
Shutterstock 

No jednom kada Blizanac odluči da im je neko zaista drag, njegova prevrtljivost i naizgledna dvoličnost nestaje jer je zadnja stvar koju žele da povrede nekog bliskog. Dok ih drugi znakovi zovu prevrtljivim i dvoličnim, oni to vide kao laku prilagodljivost potrebama i zahtevima okoline, što im često donosi i značajan uspeh u poslovima koji zahtevaju društvenost i komunikativnost, piše miss7zdrava.24sata.hr.

Uštogljena Devica

Device su poznate po svojoj kritičnoj prirodi što ih čini manje privlačnim drugim znakovima. Pripadnici ovog znaka su skloni perfekcionizmu i traže savršenstvo u svemu što rade, što može biti teško za druge kojima jednostavno nije stalo do toga da sve bude savršeno.

Device su preterano oragnizovane.
Shutterstock 

Takođe su često veoma analitični i oprezni, što nekim ljudima može izgledati kao da su previše sumnjičavi. Jednom kada naprave neki plan retko će od njega odstupati, a to će frustrirati druge, posebno znakove poput Vodolije i Strelca koji uživaju u haosu. Njihova preterana organiziovanost može im poslužiti u poslovima u kojima nema puno kreativnog razmišljanja, a ono što će uvek dobro uraditi je da isplaniraju putovanje ili finansijski plan.

Samoljubljivi Lav

Samoljubljivost je sinonim za Lavove, a kako i ne bi bila kad im je najvažnija stvar na svetu da budu u centru pažnje. Poznati su po svojoj egocentričnoj prirodi i želji za pažnjom i divljenjem drugih. Pripadnici ovog znaka vole da budu "mirođija u svakoj čorbi" i često se smatraju boljima od svih u prostoriji što može biti poseban problem ako se nađu dva Lava na jednom mestu.

Lavovi su najčešće narcisi.
Shutterstock 

Takođe se smatraju vrlo tvrdoglavim, pa mogu biti teški za saradnju u grupnim projektima. Iako je njihovo samoljublje obično prihvatljivo drugima jer su ujedno i veoma harizmatične osobe pa divljenje drugih dolazi prirodno, problem nastaje kada drugi traže njihovo saosećanje oko problema. Češće će u takvoj situaciji pokušati da skrenu pažnju na sebe kroz traumatični događaj koji se njima dogodio. 

Zapamtite da u takvim slučajevima jednostavno ne znaju drugačije, ali im je krajnji cilj da vam pokažu da nije sve tako loše i da uvek može gore. Teško je ne voleti ih uprkos brojnim manama.

Bonus video:

"POMRAČENJE SUNCA MENJA SVET IZ KORENA?!" Astrološkinja kroz ovu pojavu analizirala sudbine Zelenskog, Putina i uticaj na Srbiju Kurir televizija

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.