Da li vam se ikada desilo da ste izašli iz veze, jedva nekako preboleli tog bivšeg i onda jednog dana - paf! Pogledate na telefon, a na njemu notifikacija da vam je stigla poruka od nikog drugog do upravo tog bivšeg. Šok! 

I tu dolazimo do reakcije. Sigurni smo da postoje oni koje ovako nešto ne dotiče, te poruku izbrišu bez i da je pročitaju, a ima i onih koji se bacaju u očaj. Reakcije, ako je verovati astrolozima, variraju od znaka do znaka, a evo šta kažu kako se koji ponaša u ovakvoj situaciji. 

Ovan

Ovan je poznat po svojoj hrabrosti i neustrašivosti, tako da će njegova reakcija biti direktna i odlučna. Najverojatnije će odmah odgovoriti na poruku, ali ne sa previše emocija. Možda će biti oštar ili ciničan u odgovoru, pokazujući svoju nezavisnost i nepovredivost. Može se ponašati kao da je sve u redu, iako ga je poruka poremetila i učinila da se ipak oseća pomalo nesigurno, piše Index.hr.

Ovnovi ostaju dostojanstveni kada im piše bivši.
Unsplash 

Bik

Bik će pažljivo osmisliti svoj odgovor. Baš iz razloga što mu je poruka unela nemir i nervozu, dobro će razmisliti o svakoj reči, i nekoliko puta prekontrolisati odgovor. Može se ponašati kao da mu poruka nije ništa posebno, ali duboko u sebi će analizirati svaku reč i gest bivšeg. Može se osećati zbunjeno ili nostalgično, ali će pokušati da zadrži svoj "cool" stav.

Blizanci

Blizanci su poznati po svojoj razigranosti i promenjivom raspoloženju, pa će njihova reakcija na poruku bivšeg zavisiti od njihovog trenutnog raspoloženja. Mogu se osećati znatiželjno i uzbuđeno zbog ponovnog kontakta, ali istovremeno će biti oprezni i promišljeni. Možda će razmenjivati šale ili biti sarkastični, kako bi preusmerili pažnju od potencijalnih osećanja koje još uvek gaje prema bivšem.

Rak

Rak je osetljiv znak, pa će njegova reakcija na poruku bivšeg biti emocionalna. Može se osećati i sretno i tužno zbog kontakta s bivšim i može biti preplavljen različitim osećanjima. Može pokazati saosećanje ili nostalgiju u svom odgovoru i može biti spontan i pažljiv u svojoj komunikaciji.

Rakovi će biti tužni kad im piše bivši.
Antonio Guillem Fernndez / Alamy / Alamy / Profimedia 

Lav

Lav je znak koji voli biti u centru pažnje, pa će njegova reakcija na poruku bivšeg biti hrabra i puna samopouzdanja. Može se ponašati kao da mu je potpuno svejedno, čak i ako ga je zapravo dirnula poruka. Može biti ponosan i arogantan u svom odgovoru, pokazujući svoju nezavisnost, samo da bi druga strana poverovala da više ne može da mu priđe i da ga povredi. Može izbrisati poruku i nastaviti dalje, bez previše razmišljanja o tome.

Devica

Devica je poznata po svojoj analitičnosti i praktičnosti, pa će njena reakcija na poruku bivšeg biti razborita i promišljena. Može se osećati zbunjeno ili nepoverljivo i pažljivo će razmisliti šta da im odogovri, i menjati poruku i nekoliko puta pre nego što stisne "send". Takođe, nije isključeno i da će postaviti pitanja ili zatražiti objašnjenja jer Devica voli da ima sve informacije pre nego što donese odluke. Može se držati distancirano i racionalno, bez previše pokazivanja emocija.

Vaga

Vaga je znak koji voli da izbegava sukobe i teži ravnoteži, pa će njena reakcija na poruku bivšeg biti diplomatska i suptilna. Može se ponašati kao da je sve u redu, čak i ako se zapravo oseća malo nervozno ili nesigurno. Može biti pristojna i uljudna u svom odgovoru i nastojati da održi harmoniju u komunikaciji. Može biti oprezna u svom izražavanju emocija, kako ne bi previše otkrila svoja prava osećanja.

Vage neće pokazati prave emocije.
Shutterstock 

Škorpija

Škorpija je znak koji je poznat po svojoj intenzivnosti i strasti, pa će njegova reakcija na poruku bivšeg biti duboka i emotivna. Njegova osećanja su pomešana - i snažna i osetljiva i njegov će odgovor biti iskren i intenzivan. Može izražavati svoja osećanja ili postavljati zahtevna pitanja, pokazujući svoju duboku emocionalnu vezanost prema bivšem. Može biti zaigran ili provokativan, ali i istovremeno i ranjiv.

Strelac

Strelac je avanturista i optimista, pa će njegova reakcija na poruku bivšeg biti razigrana i neobavezna. Može se ponašati kao da mu je svejedno i odgovarati šaljivim komentarima ili smešnim mimovima. Može biti otvoren i iskren u svojoj komunikaciji, ali će se voditi svojim avanturističkim duhom i neće dopustiti da ga prošlost sputava.

Jarac

Jarac je znak koji teži ozbiljnosti i postizanju ciljeva, pa će njegova reakcija na poruku bivšeg biti ozbiljna i kontrolisana. Može da se ponaša distancirano i rezervirano, pokazujući svoju ozbiljnost i posvećenost trenutnom životu. Može biti suzdržan u izražavanju emocija, ali će verovatno pokazati svoju odlučnost i snagu volje.

Jarčevi su suzdržani u pokazivanju emocija.
Shutterstock 

Vodolija

Vodolija je znak inovativnosti i nezavisnosti, pa će njegova reakcija na poruku bivšeg biti originalna i nekonvencionalna. Može biti nepredvidiv u svom odgovoru i pokazati svoju jedinstvenu perspektivu na situaciju. Može biti otvoren za komunikaciju, ali će zadržati svoju nezavisnost i slobodu ili pak odbiti da odreaguje, pa makar mu život zavisio od toga - sve zavisi kako se u tom trenutku oseća.

Ribe

Ribe su osetljive, pa će njihova reakcija na poruku bivšeg biti emocionalna i saosećajna. Sa jedne strane, javljanje bivšeg može ih duboko povrediti i izvući zakopan bes, i tugu, zbog čega nije isključeno da se mogu raspasti u paramparčad, i pokazati svoje emocije odgovorom. Mogu biti pomalo naivne u svojoj komunikaciji, zbog čega nije isključeno i da će mu oprostiti sve i vratiti mu se.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.