U astrologiji pojedine planete kreću se veoma brzo, kao što su, primera radi, Merkur i Venera, koji obilaze svih 12 horoskopskih znakova nekoliko puta godišnje.

Međutim, u sistemu postoje i neke planete kojima treba više vremena kako bi obišle krug oko Sunca, kao što je slučaj sa Plutonom.

23. marta, prvi put posle više od 225 godina, Pluton prelazi u ekscentričnu i revolucionarnu Vodoliju. Šta to znači? Ukratko: spremite se za potpunu transformaciju moći, kontrole, odlučnosti, strasti, istrajnosti i intenziteta...

Pluton donosi promene iz korena.
Shutterstock 

Pluton je takođe povezan sa rođenjem, smrću, seksom, psihologijom i tabu temama", dodaje ona. Kao takav, praktično sve aspekte našeg života će na neki način dotaknuti ovaj tranzit koji se dešava jednom u životu.

Pluton stupa na pozornicu Vodolije 23. marta, koja je suprotna Jarčevoj energiji usmerenoj na poslovanje i dostignuća. Vodolija se bavi slobodom, fleksibilnošću, idealizmom, napretkom, društvenom jednakošću, nadom, inspiracijom i odlaskom od tradicije, a ovaj znak povezan je i sa tehnologijom, naukom, promenama, humanitarizmom, socijalnom pravdom i reformama , inovacijama...

Bik

Pluton će vam potpuno promeniti karijeru – on će stajati na vašem statusnom sektoru, čineći vas veoma uticajnim u očima drugih ljudi. Možete preuzeti ozbiljnu javnu poziciju, dobiti vrednu javnu titulu ili čak potpuno preispitati svoju profesiju. Pluton vas može naterati da promenite pravac svog života – možete biti zainteresovani za društvene projekte, internet tehnologije, voditi kompaniju društvenih medija, sa blogerima ili filmskom industrijom. Takođe tokom ovog perioda možete promeniti svoje mišljenje o autoritetima – ti ljudi, ideje ili fondacije koje su vas vodile poslednjih 15 godina jednostavno neće imati smisla. Shvatićete da se vaš koncept uspeha menja, a sa njim i svrha vašeg života.

Bikovima se menja percepcija o uspehu.
Shutterstock 

Blizanci 

Blizance očekuje ogromna promena paradigme epskih razmera. U naredne dve decenije potpuno ćete preispitati vaš lični sistem vrednovanja, i terati vas da se krećete van zone komfora. Egzistencijalne dileme i krize vere biće nešto čime ćete se baviti, ali sve ove borbe će vam na kraju pomoći da svoj život živite potpunije i iskrenije. Pluton može promeniti vaš pogled – to se može dogoditi naglo, zbog nekog konkretnog događaja. Na primer, možete iznenada promeniti veru, preispitati svoje stavove o tome u šta verujete. Glavno pitanje ovih dvadeset godina je koji su vaši ideali?

Rak

Pluton ulazi u vaš sektor krize, mentalnih stavova, navika i strahova – tradicionalno ovom kućom i vlada ova planeta! To znači da ćete potpuno promeniti svoje navike, najverovatnije se osloboditi štetne zavisnosti (ako postoji), promeniti odnos prema novcu i potpuno revidirati sopstvene stavove. Pluton će vršiti pritisak na zajedničke finansije porodice – možete uzeti kredit na 20 godina (na primer, kupovina vikendice), ili ćete raditi na stvaranju ozbiljnog nasledstva za svoju decu. Osim toga, Pluton će promeniti vaš odnos prema strahovima – bićete suočeni sa činjenicom da ćete videti kako strahovi kontrolišu vas, a kada ih vidite lako ćete se osloboditi i moći ćete da krenete dalje.

Rakovi ne smeju da dozvole da ih strah kontroliše.
Freepik 

Lav

Pluton ulazi u vaš sektor braka, porodičnih odnosa i pravnih aranžmana i veza na 20 godina. To znači da od marta 2023. u vaš život mogu da uđu veoma uticajni ljudi. Zo može biti ili samac (obdaren moći i statusom), ili klijenti/radne kolege koji će biti prilično poznati i veoma uspešni. Ako je vaš brak u krizi, onda Pluton može doneti razvod. Shvatite da Pluton uništava u našim životima ono što polako uništava vas. Stoga, ako ste u braku sa narcisom, zlostavljačem ili samo patite u vezi, onda će od marta 2023. godine situacija početi dramatično da se menja. Za pojedine Lavove, Pluton će doneti prefinjenost percepciji odnosa, kao i braka između 2023. i 2043. godine.

Devica

Pluton će potpuno promeniti vaš odnos prema vašem životu, svakodnevnoj rutini i poslu. Ulazi u vaš sektor dužnosti, odgovornosti i zdravlja, pa ćete za 20 godina potpuno promeniti navike i režim u ishrani – moraćete da se bavite sportom, postanete ljubitelj pravilne ishrane i zdravog načina života. U stvari, Plutonova velika ideja je da promeni način na koji radite i šta radite svakodnevno. Na primer, možete ili da promenite svoju profesiju ili da postanete slobodnjak sa punim radnim vremenom ili da otvorite sopstveni biznis. Pluton uvek daje veliki gubitak energije u sektoru u kome se nalazi. Očekujte povećanje opterećenja domaćinstva (na primer, ako sagradite kuću, preselite se u novo mesto). Takođe ćete aktivno zapošljavati nove ljude i pomoćnike.

Vage

Kao i svi vazdušni znaci, Pluton vam sprema poklone – između njega i vašeg Sunca u natalnoj karti biće aspekt trigona. Ovo je pomoć, podrška i bukvalni „udarac“ Univerzuma za vaš rast. Ako će za mnoge znakove to biti u obliku krize, onda će u vašem slučaju planeta promeniti vašu percepciju sreće. Ono što ste nekada smatrali običnim može postati izvor neverovatne vitalnosti za vas! Pluton počinje da radi na vašem sektoru dece i vašem sopstvenom poslu: možda ćete imati povećano opterećenje povezano sa detetom (na primer, zato što će se roditi), a pored toga, odlučite da kreirate lični projekat. Generalno, ovaj sektor na vašoj natalnoj karti je odgovoran za samoljublje i za temu radosti, sreće i punoće života – u narednih 20 godina potpuno ćete promeniti svoj stav prema ovome. Na primer, razumećete da vaša ljubav prema sebi utiče na sve oblasti vašeg života, tako da morate ozbiljno da upoznate svoje unutrašnje dete! Čeka vas novi hobi, kreativnost, sport u novom krugu ljudi, a zbog toga ćete možda imati novu ljubavnu vezu!

Vage čeka preporod.
aditya-saxena-mixhvl-wza-unsplash 

Škorpija

Od marta 2023, Pluton počinje da radi na vašem pitanju sa stanovima, nekretninama i porodičnim vrednostima: u narednim godinama možete početi da gradite kuću, preselite se u drugu zemlju, i uopšte, moraćete da posvetite veliku pažnju svojim najmilijima. Generalno, Vodolija je u vašem sektoru temelja ličnosti – osetićete da se menja. Dogme vaših roditelja su zastarele i vreme je da stvorite sopstvenu strukturu i razvijete jezgro u sebi. Pluton će dati ozbiljno sazrevanje kroz gubitak temelja, korena – u simboličkom smislu, naravno. Na primer, preseljenje u drugu zemlju i tamo ćete „stvoriti“ porodicu oko sebe.

Strelac

Pluton počinje da radi na vašem odnosu sa braćom i sestrama i takođe može dovesti do povećanog interesovanja za učenje, putovanja, pa čak i podučavanje. U narednih 20 godina sigurno ćete se preseliti, naučiti neku važnu novu veštinu (strani jezik, astrologija, programiranje), a moraćete i da preuzmete veliku odgovornost za rodbinu – na primer, vašim rođacima će biti potrebna vaša finansijska ili druga pomoć. Takođe, Pluton će vam doneti oštru promenu u dnevnim rutama – imaćete drugačiji prevoz, puteve i dokumenta koja svakodnevno koristite. U ovom periodu možete više puta promeniti školu, nastavnike ili ćete morati više puta da menjate pasoše, boravišne dozvole i diplome. Definitivno vam neće biti dosadno – imaćete porast broja prijatelja uokruženju, jer ćete zbog novih okolnosti postati neverovatno društveni.

Vage će steći nove prijatelje
Shutterstock 

Jarac

Pluton ulazi u vaš sektor vrednosti, finansija i samopoštovanja: narednih 20 godina potpuno će promeniti ono što vam je važno i drago. Čak ćete promeniti i svoj stav prema prihodima i potrošnji – ranije kupljene stvari će vam izgledati prazne, jer ćete želeti da postanete napredniji i da investirate koje vas mogu pokrenuti napred (na primer, umesto jeftinih stvari, naučićete da kupujete nešto statusno, tehnološko ili početi nositi eko-brendove). Od marta 2023. vaša plata može naglo da se promeni – možda će biti mnogo više novca, ali će u isto vreme morati da se promene načini zarade. To je zbog činjenice da ćete jednostavno promeniti svoj stav prema sopstvenoj energiji – ako ste ranije mogli da radite mnogo za malo novca, sada ćete shvatiti da su vaše zdravlje i energija mnogo vredniji!

Vodolija

S obzirom da većini Vodolija prvi put Pluton ulazi u život, oni će ovaj alhemijski kosmički pomak osetiti drugačije i i opipljivije od drugih. Vi ste buntovnici u duši, tako da se ne plašite da budete drugačiji i idete protiv sveta. Ipak, Plutzon će dovesti do toga da se pomirite sa činjenicom da ne možete da kontrolišete šta ljudi misle o vama.
Nije isključeno da ćete drastično promeniti svoj izgled i prisustvo u narednim godinama, jer je ovo zaista nova era za vaš identitet, te je bitno da prihvatite evoluciju.

Plutonovi veliki darovi se uvek postižu uz ozbiljnu energetsku cenu – čak ćete morati da promenite svoje telo da bi moglo da izdrži ovaj pritisak. Na kraju krajeva, da biste ovladali energijom, morate biti u stanju da je zadržite. Zbog toga je verovatno da možete primetiti velike promene na svom telu. U slučaju problema, preloma, iznenadnih operacija, trebalo bi da napravite pauzu i razmislite zašto Univerzum želi da usporite – šta niste stigli da završite, gde ste žurili bez posebne pripreme?

Pluton donosi neviđene promene.
Shutterstock 

Ribe

Pluton će vam, tokom sledećg podneblja života uticati na sile podsvesti, što znači da ćete istraživati svoju prošlost, drugu stranu senke i najdalje delove vaše psihe. Jako je bitno da, kada reagujete impulsivno, proverite da li postoji skriveni motiv, jer ćete u narednom periodu učiti da razgraničite emocije i intuiciju i to na najmoćniji način. Takođe, vaši snovi mogu biti većeg intenziteta, a mnogi od njih će vam otkriti šta tačno treba da radite i kada da delate.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.