Mars je ušao u Blizance 20. avgusta 2022. i ostaće u njima sve do 25. marta 2023. Ovo je neuobičajeno dugo vreme koje ta planeta može provesti u jednom znaku, a za to je odgovorno njegovo retrogradno kretanje. Planeta je retrogradna kada se čini da se kreće unazad kroz Zodijak. Mars je počeo retrogradno da se kreće 30. oktobra 2022., što će potrajati do 12. januara 2023.

Njegovo nazadno kretanje kroz Blizance otežalo nam je koncentraciju i donelo svađe i probleme u komunikaciji. Mnogi su se žalili na umor, pad motivacije i gubitak optimizma. Budući da je nova godina započela s tri retrogradne planete (Mars, Merkur i Uran), problemi iz 2022. preneli su se u 2023. i može nam se činiti kao da godina zapravo još nije ni počela.

Završetkom retrogradnog Marsa u četvrtak, 12. januara konačno se budimo iz letargije. Osetićemo priliv pozitivne energije i motivacije, a stvari će početi da se pomeraju s mrtve tačke. Iako će svi od toga imati koristi, ova će četiri znaka osetiti najveće olakšanje.

Šta donosi kraj retrogradnog Marsa 12 januara 2023?
tandem-x-visuals-re3W3coRzug-unsplash.jpg 

Blizanci

Budući da se odvijao u vašem znaku, retrogradni Mars je na vas imao najveći uticaj. Poslednjih nekoliko meseci za vas je bilo frustrirajuće i osećali ste da ne možete predahnuti. To je možda dovelo do nervoze, pesimizma i konflikata. Nakon četvrtka bolje ćete kontrolisati svoju energiju. Pronaći ćete inspiraciju i početi ostvarivati ono što želite. Pred vama su novi počeci, piše Index.hr.

Strelac

Retrogradni Mars uticao je na vaše veze i odnose s okolinom. Verovatno ste imali mnogo nesuglasica. Ljudi su puno zahtevali od vas, a neki su se odnosi možda i raspali. U narednom razdoblju ponovo ćete uspostaviti ravnotežu u intimnim odnosima. Usredotočićete se na ljude koji zaslužuju vašu pažnju, a udaljiti se od onih koji na vas vrše negativan uticaj.

Ribe

Retrogradni Mars kod vas je pobudio mnoge emocije. Verovatno vam je nedostajala podrška bliskih ljudi. Možda su se kod kuće ili u porodici pojavili problemi koji su vas prilično iscrpili. Sada ćete konačno dobiti potporu koja vam može pomoći da se osećate dovoljno sigurno i samouvereno da započnete nove poduhvate.

Devica

Iza vas su naporni meseci. Mnogi su osećali da ne uspevaju da ostvare ciljeve i suočavali se s neuspesima i kašnjenjima. Možda je došlo do porasta odgovornosti pa ste bili preopterećeni i pod stresom. Direktan Mars donosi olakšanje i pomaže vam da jasnije vidite smer u kojem idete i postavite si nove dugoročne ciljeve.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.